Журналісти зі Львівщини та Донеччини запускають спільний спецпроєкт про локальний активізм

inform

Від жовтня і до кінця цього року Інформаційна агенція Дивись.info спільно з колегами з «Новин Донбасу» запускають спецпроєкт «Небайдужі», щоб у відеоформаті розповісти про локальний активізм на Львівщині та Донеччині.

В межах проєкту ми з партнером підготуємо по 6 відеоісторій місцевих активістів та активісток, які займаються збереженням довкілля, розвитком культури, інклюзію та іншими суспільно важливими проєктами та змінюють життя у своїх громадах. Проєкт реалізовуватиметься в рамках великої програми медійних обмінів між Львівською, Донецькою та Луганською областями від Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати Україна – Карпатська агенція регіонального розвитку» за фінансової підтримки Львівської обласної ради.

У сучасній Україні демократія спирається у великій мірі на громадянське суспільство, на активних, небайдужих громадян, про яких ми і хочемо розповісти у своєму проєкті. Третій сектор зачіпає величезний спектр проблем, допомагаючи державі їх системно вирішувати. Або ж навіть бере на себе частину функцій держави у вирішенні частини проблем. Проте часто цей громадянський активізм залишається поза суспільною увагою, або ж просто не надто цікавить громадськість. Ми хочемо зробити принаймні невеликий внесок у те, щоб змінити ситуацію.

Крім того, зазвичай мешканці регіону знають лише про проєкти чи діячів, які пов’язані виключно з цим регіоном, або ж про організації національного рівня. Такі «білі плями» в інформаційному просторі часто складають враження, ніби в інших регіонах немає громадянського суспільства, немає цікавих проєктів чи ініціативних громадян. Саме це й дає простір для маніпуляцій та інформаційних атак, скерованих на протиставлення сходу й заходу. Серія відеоісторій дозволить закрити частину з цих «білих плям» та поділитися з вами, нашими читачами, дійсно важливою інформацією.

Стежити за матеріалами на сайті можна за спеціальним тегом «Небайдужі».

Проєкт реалізується в рамках Програми підтримки міжрегіональної співпраці «Змінимо країну разом», яка реалізується Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» та фінансується за кошти обласних бюджетів Львівської і Закарпатської областейПроєкт реалізується в рамках Програми підтримки міжрегіональної співпраці «Змінимо країну разом», яка реалізується Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» та фінансується за кошти обласних бюджетів Львівської і Закарпатської областей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: