У Грузії затримали Михайла Саакашвілі (відео)

Снимок-экрана-2021-10-01-в-21.11.23

Третьому президентові Грузії Михайлу Саакашвілі, затриманому сьогодні на Батьківщині, загрожує щонайменше шестирічне ув'язнення.

Про це заявили в прес-службі Генпрокуратури Грузії, передає інформаційний портал Новини Грузії.

«Михайло Саакашвілі заочно вже визнаний винним трьома інстанціями суду у справі про побиття депутата парламенту Валерія Гелашвілі і у справі про вбивство співробітника «Об'єднаного банку Грузії» Сандро Гиргвліані і засуджений до шести років позбавлення волі. Вироки остаточні і оскарженню не підлягають», - заявили в прокуратурі.

У прокуратурі також нагадали, що Саакашвілі проходить у справі про розтрату 9,2 мільйона ларі, розгону акції протесту 7 листопада 2007 року, розгрому телеканалу «Імеді» і конфіскації майна нині покійного мільйонера, власника «Імеді» Бадрі Патаркацишвілі.

Ці справи ще перебувають на розгляді в Тбіліському міському суді.

Михайло Саакашвілі був затриманий сьогодні в Тбілісі, незабаром після свого повернення на Батьківщину вперше за вісім років. Офіційно про це оголосив прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі на брифінгу. Сам політик перед арештом встиг записати відеозвернення, в якому заявив, що був готовий до подібного розвитку подій і нічого не боїться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: