У Львові створять парк пам'яті, присвячений загиблим у зоні АТО Героям

IMG_9616-696x464
Фото з архіву редакції.

До Дня захисників та захисниць у Львові планують створити парк пам’яті, висадивши близько 90 іменних дерев, присвячених загиблим у зоні АТО Героям.

  Замок.

Символічно, дерева спільно із родинами Героїв висадять вздовж дороги, що з’єднує Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні та Високий Замок, розповіли у мерії.

Локацію для створення парку пам’яті та висадки іменних дерев обрали спільно із родинами полеглих бійців.

В управлінні екології та природних ресурсів зазначають, що для висадки підбирають саджанці квітучих дерев, переважно яблунь.

«Ми закуповуємо переважно декоративні яблуні, так звані «райські». Концепцією є райський куточок серед міста, з якого можна подивитись на гарні краєвиди і відпочити душею, знайти спокій і пам’ять. Ми хочемо, щоб цей парк був декоративний весною, коли все цвіте, тому ми висадимо там різні види яблунь та інших декоративних квітучих дерев, аби вони зацвітали одне за одним і могли на місяць-півтора довше квітнути. Також восени там будуть яблучка різного кольору. Туди прилітатимуть пташки. Зараз ми підбираємо дерева та вимірюємо простір, аби зрозуміти, яких дерев потрібно, адже вони можуть бути більші або менші», - розповіла керівниця управління Олександра Сладкова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: