У вересні на Донбасі загинуло 8 українських захисників: хто вони

Ато-2
Фото: ілюстративне

За весь час війни на Донбасі Україна втратила понад 4 з половиною тисячі солдат. В період з 1 по 30 вересня в зоні ООС загинуло 8  українських військових.

За весь час війни на Донбасі Україна втратила понад 4 з половиною тисячі солдат. В період з 1 по 30 вересня в зоні ООС загинуло 8 українських військових.

11 вересня Олексій Куленко отримав осколкове поранення під час бойового чергування біля села Причепилівка Новоайдарського району Луганської області.

Олексій народився 30 березня 1985 року в селі Покотилове Голованівського району на Кіровоградщині.

Із квітня 2021 року Куленко служив на посаді навідника в 17-му окремому мотопіхотному батальйоні «Кіровоград» 57 омпбр.

У бійця залишилися батько і троє дітей.

Фото з фб.

Солдат Денис Герман із 74-го окремого розвідувального батальйону також загинув 11 вересня внаслідок смертельних осколкових поранень, що дістав під час артилерійського обстрілу позицій Збройних Сил України російськими військами.

Його позивний – Йожик. Хлопець був родом із Запоріжжя. Свого часу закінчив Класичний приватний ліцей. Мав вищу освіту за спеціальністю «правознавство», здобув кваліфікацію магістра права.

Залишилися батьки та сестра.12 вересня Артур Голуб загинув на Донеччині внаслідок влучення ворожої керованої протитанкової ракети у вантажівку, якою він керував. Трагедія сталася біля села Верхньоторецьке.

Артур народився 13 квітня 1994 року в місті Малин Коростенського району Житомирської області. Матрос, водій підрозділу 503-ої ОБМП ВМС ЗС України. Здобував вищу освіту в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. У 503-ій ОБМП проходив службу півтора року.

Залишилася мати та дитина.

Чепурний Валентин загинув 12 вересня на західній околиці селища Кримське на Луганщині в результаті артилерійського обстрілу з боку російських окупаційних військ. Напередодні, 11 вересня, у військовослужбовця офіційно завершився термін контракту. Під час збору речей, отримання розрахунку та прощання з побратимами прийняв на себе убивчий удар осколків від міни 120-го калібру, яка впала зовсім поруч.

Чоловікові було 34 роки, мешканець смт Високопілля Бериславського району Херсонської області. Сержант, військовослужбовець 17 ОМПБ «Кіровоград» 57 ОМПБр.

13 вересня Данилів Дем’ян загинув внаслідок кульового поранення голови під час ворожого обстрілу поблизу Причепилівки на Луганщині.

Народився 12 серпня 1997 року в селі Рудники Стрийського району Львівської області. Заочно навчався на ІІ курсі історичного факультету Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка. Старший солдат, командир механізованого відділення 17-го ОМПБ «Кіровоград» 57-ї ОМПБр.

Залишилися матір, дві сестри та троє братів.

20 вересня Аксьонов Віктор помер в районі проведення ООС в результаті ішемічної хвороби серця (інфаркту).

Народився військовий 25 квітня 1972-го, 49 років, у місті Ватутіне Звенигородського району Черкаської області.

Старший сержант, військовослужбовець 81 ОАЕМБр. В 1991 році закінчив навчання в Ватутінському СПТУ №2, здобувши спеціальність водія-автослюсаря. На військовій службі за контрактом в ЗС України, безпосередньо в районі АТО/ООС перебував декілька років.

Залишилися мати, сестра, дружина та діти.

Фото: ЗРДА.

26 вересня загинув Віктор Молостов під час виконання бойового завдання у смузі відповідальності ОТУ «Схід» в результаті підриву на ворожому невідомому пристрої.

Бійцю було 49 років, мешканець села Новоолександрівка Красноградського району Харківської області. Старший солдат, командир бойової машини підрозділу 54 ОМБр.

Залишилися дружина та двоє дітей.

30 вересня в районі проведення ООС поблизу с. Кам'янка в результаті отримання смертельного осколкового поранення під час ворожого обстрілу загинув Стрижак Олексій.

Чоловікові було 39 років, м. Зеленодольськ Дніпропетровська область.

Із 2017 року – на посаді бойового медика в 25-й окремій повітрянодесантній Січеславській бригаді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: