У Палаці мистецтв свою творчість презентували люди з порушенням зору

лор
Фото: ЛОР

Вчора, 2 жовтня, у Палаці мистецтв відбувся фестиваль творчості незрячих людей Львівщини за ініціативи Львівської обласної організації УТОС.

Участь у фестивалі взяли творчі колективи, солісти, поети, декламатори, які представили присутнім свої аматорські виступи. Також члени організації УТОС презентували різноманітні творчі доробки осіб з порушенням зору, повідомили у ЛОР.

Відвідав захід голова комісії з питань соціального захисту  прав дітей, людини та учасників бойових дій Микола Іщук.

«Концертна програма фестивалю незрячих вражає унікальністю голосів і неймовірною складністю хорового виконання пісень. Співаки не можуть бачити палички диригента, але їхні голоси звучать дуже синхронно і зворушливо. Ці люди вміють бачити світ через емоції.

Співпраця між Львівською обласною громадською організацією Українське товариство сліпих та обласною радою триває десятиліттями. В рамках Комплексної програми підтримки окремих категорій громадян ми спільно з УТОС реалізовуємо проєкти.

Такі фестивалі це привід зустрітися, спілкуватися і обмінюватися ідеями партнерства надалі. Також запросив представників організації до участі в дорадчій раді при комісії з питань соціального захисту обласної ради.

Їхній досвід і об'єднання наших зусиль сприятиме вирішенню проблем незрячих людей» - зазначив Микола Іщук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: