Перехрестя вулиць Федьковича – Шептицьких відкрили для руху транспорту

IMG_8335-696x464

Перехрестя вулиць Бандери – Федьковича – Шептицьких від сьогодні відкрито для проїзду транспорту.

Зараз там ще тривають роботи з встановлення тролейбусної контактної мережі. Планується, що від ранку суботи розпочнуть курсувати тролейбуси № 32 і № 22.

«На першу декаду листопада відкриваємо проїзд до вул. Антоновича і то вже буде від вул. Чупринки нормальний проїзд транспорту. Ще залишиться в роботі частина від вул. Федьковича до вул. Антоновича. Найскладніша ділянка – вузол вул. Бандери – Городоцької, бо там треба буде робити зупинку і перелаштування колії. Сьогодні є дискусія – від 3 тижнів до 2 місяців. Я поставив завдання, щоб знайти найбільш оптимальний варіант, бо ми не можемо вул. Городоцьку закривати на дуже довгий період, але в кінцевому результаті це буде дуже красива вулиця, а також тут буде частина вулиці як пішохідна алея. Всі дискусії, які були в процесі робіт, виникли через проект, бо його робив державний інститут, використовуючи ці державні норми, які ще були в старі часи. Завдяки молодим та активним людям, які постійно піднімали питання, нам вдалось цей проект відкоригувати. Я оптимістично дивлюсь на ці роботи, вулиця Бандери буде проїзною зі всіма стикуваннями», - розповів під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий.

Зараз на вулиці Бандери підрядник продовжує ремонтні роботи на кількох ділянках паралельно. Так, тривають роботи з влаштування колектора на перехресті вулиць  Бандери – Героїв УПА, а на перехресті з вулицею Антоновича вже завершені всі земляні роботи і відбувається монтаж трамвайних плит. Там також буде встановлено стрілку для переключення трамвайних маршрутів.

«Наступна ділянка, яку плануємо відкрити, – це від вулиці Коновальця до Антоновича разом з перехрестям. Це буде приблизно 4-7 листопада, можливо трошки швидше. А ділянку від Антоновича до Федьковича плануємо завершити до середини грудня. Наразі ще обдумуємо, коли будемо робити перекриття перехрестя з вулиці  Городоцької. Тут треба поз’єднувати комунікації і трамвайну колію. На час перекриття громадський транспорт буде курсувати по Федьковича і Антоновича. Тому хочемо вийти на максимально короткий час перекриття. Відзначу, що після ремонту основним покриття на вулиці Бандери буде бруківка. Велодоріжки будуть асфальтовані, паркувальні лоти будуть з бруківки. Паркувальних лотів буде 75. А ділянка від Городоцької до Федьковича буде проїзною лише для трамваїв, а так тут буде пішохідна зона», - розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк.

Як розповів головний інженер ТзОВ «Онур» Олександр Добоні, до кінця року усі роботи на вул. С. Бандери, від вул. Чупринки до вул. Городоцька, планують завершити.

«Зараз працюємо над закриттям перехрестя з вул. Городоцькою, адже маємо провести реконструкцію трамвайної колії і з’єднати всі комунікації. Тому в найближчий час це перехрестя буде перекрите терміном орієнтовно на місяць-півтора», - додав Олександр Добоні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: