Саакашвілі потрапив до Грузії, сховавшись у контейнері, – ЗМІ

саакашвілі
фото з відкритих джерел

Експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі прибув до країни через морський порт Поті, сховавшись в контейнері з продовольством.

Про це повідомляє Громадське телебачення Грузії.

Третій президент Грузії був затриманий на околиці Тбілісі, 1 жовтня. Колишнього президента помістили до в'язниці в Руставі (30 км від Тбілісі). Він відбуває покарання за раніше винесеним вироком. Сам Саакашвілі вважає себе політичним в'язнем і заперечує законність висунутих йому звинувачень.

Згідно з озвученою версією, в українському місті Чорноморськ політик сховався в контейнері з продовольством, який 27 вересня був завантажений на паром Vilnius, що належить судноплавній компанії "Укрферрі" і регулярно виконує рейси до Грузії.

Увечері 29 вересня паром зайшов у Поті, контейнер вивіз водій Елгуджа Цомая та доставив Саакашвілі в Батумі. Там він зняв два відеозвернення, які були опубліковані на сторінці у Facebook 1 жовтня.

Як політик дістався в Тбілісі - невідомо. Соратники експрезидента розповідали, що він переміщався Грузією чотири дні. Громадське телебачення стверджує, що інформацію про місцеперебування Саакашвілі їм надавало джерело з його оточення.

Стало відомо, що водій Цомая також є власником квартири, в якій експрезидент був заарештований. Більше того, Цомая особисто передав силовикам ключі від будинку.

Розпочато слідство за фактом незаконного перетину кордону.

Володимир Зеленський має намір повернути арештованого в Грузії Саакашвілі, оскільки в нього є українське громадянство.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: