У місцеві громади Львівщини передали 12 шкільних автобусів (фото)

IMG_6173

12 автобусів «школярик» сьогодні передали у місцеві громади Львівщини.

Вони були придбані департаментом освіти і науки ЛОДА за кошти освітньої субвенції з державного бюджету на засадах співфінансування з місцевих бюджетів.

Вартість одного автобусу становить близько 1,9 млн грн.

«Торік нам вдалося закупити 54 шкільні автобуси на понад 100 млн гривень. Цього року «школяриків» - 23. Сьогодні до різних громад області поїдуть 12 із них. Ще 11 автобусів громади отримають також цього тижня. Кожен із них може перевозити водночас 31 пасажира. Ці автобуси закуплені за гроші держбюджету, який надав 37 мільйонів Львівщині. А також за співфінансування громад, адже всі разом 23 «Школярики» коштували понад 43 млн гривень. «Школярики» отримають ті громади, які провели оптимізацію навчального процесу та готові до співфінансування, а також ті, де умови добирання є вкрай важкими для дітей.

Також незабаром ми плануємо закупити GPS-трекери, щоби відслідковувати переміщення шкільних автобусів. Це дозволить бачити переміщення «школяриків» в умовах реального часу і дасть можливість учням та вчителям якісно планувати свій розклад, вчасно приходити на зупинк, а керівництву - розуміти чи за призначенням використовується транспортний засіб», - роззповів голова ЛОДА Максим Козицький.

Сьогодні автобуси отримали такі гррмади:

  1. 1.Львівська міська територіальна громада  – 1 (середня ЗОШ І-ІІІ ступенів №29 м.Львова,79495, Львівська обл., м.Львів, м.Винники, вул.Сухомлинського, 6).
  2. Кам’янка-Бузька територіальна громада – 1 (ЗЗСО №2 ім.Григорія Тютюнника  Кам'янка-Бузької міської ради).
  3. Бібрська територіальна громада – 1 (Бібрський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Уляни Кравченко Бібрської міської ради).
  4. Дрогобицька територіальна громада – 2 (Медвежанський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад» ім. М.Біласа Дрогобицького району, Снятинський навчально-виховний комплекс «загальноосвітній навчальний заклад I-II ст. - дошкільний навчальний заклад» Дрогобицького району).
  5. Золочівська територіальна громада – 1 (ОЗ ЗСО І-ІІІ ст. № 1 м.Золочів).
  6. Добромильська територіальна громада – 1 (ОЗНЗ ЗСШ І-ІІІ ст. м.Добромиль Самбірського району).
  7. Красненська територіальна громада – 1 (Красненський  опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст. №1)
  8. Івано-Франківська територіальна громада – 1 (Бірківський заклад середньої освіти І-ІІІ ст  ім. Шевченка).
  9. Стрийська територіальна громада – 1 (Опорний НВК «Дашавський загальноосвітній навчальний заклад  І -ІІІ ст.- ДНЗ» смт Дашава Стрийського району).
  10. Судововишнянська територіальна громада – 1 (Вовчищовицький ЗЗСО І-ІІ ступенів).
  11. Мостиська територіальна громада – 1 (ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2  І-ІІІ ст» Мостиської міської ради).

Як розповіла Дивись.info начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик автобус був придбаний для Винників.

«Ми передаємо цей автобус для 29-ої школи, і ним можуть користуватися діти, які навчаються у 47-ій, 29-ій школах та школі «Берегиня». Ці  школи розташовані біля центральної дороги, а діти мешкають інколи за 7-10 кілометрів від освітнього закладу. На співфінансування цього автобусу з міського бюджету було виділено 570 тисяч гривень», - розповіла Зоряна Довганик.

У ЛОДА кажуть, що ще 11 автобусів представникам відділів освіти громад Львівщини передадуть 7 жовтня.

За словами директора департаменту і науки Олега Паски, Львівщина потребує ще близько 100 шкільних автобусів.

«Цього складніше, бо є лише 23 автобуси, торік було закуплено 54. Сподіваємося, що наступного року буде більша державна субвенція на закупівлю автобусів. Якщо врахувати автобуси, які виходять з ладу, та подальшу оптимізацію закладів освіти, бо дітей стає дедалі менше, за нашими попередніми підрахунками, це близько сотні автобусів ще треба докупити», – розповів Олег Паска.

Володимир ГАЛЕЧИК

Фото автора

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: