Вчительку з Львівщини відзначили на церемонії Global Teacher Prize Ukraine

Уляна Буцяк_02

На церемонії Global Teacher Prize Ukraine 2021 у номінації «Вибір серцем» Наталія Мосейчук відзначила двох вчителів.

Номінацію «Вибір серцем» п’ятий рік поспіль організовує телеведуча «1+1» і кураторка соціального проєкту «Право на освіту» Наталія Мосейчук. Сьогодні цю нагороду отримали дві вчительки — Тетяна Вакулюк з Дніпра та Уляна Буцяк зі Стрия Львівської області.

Першу нагороду отримала Тетяна Вакулюк з Дніпра. Минуло 9 років з її першого уроку в лікарні. Зараз для 30 маленьких пацієнтів ,учнів 1–11-х класів, Школи Супергероїв у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні «Фтизіатрія», пані Тетяна викладає близько 20 предметів.

Тетяна Вакулюк

І вперше разом з благодійною організацією «Восток SOS» Наталія віддала нагороду волонтерці — вчительці української мови та зарубіжної літератури із села Тейсарів Стрийського району на Львівщині Уляні Буцяк. Коли багато хто шукав кращої долі, їдучи зі зруйнованих війною міст сірої зони, вона вирушила вчителювати у прифронтове Щастя в межах волонтерської програми «Вчителі-волонтери Луганщини». Знала, що викладатиме не тільки свої профільні предмети — у школах на лінії розмежування катастрофічно не вистачає вчителів.

Уляна Буцяк_

Вже у жовтні у волонтерську місію «Восток SOS» на Луганщину поїдуть наступні волонтери. Програма фінансується Міністерством закордонних справ Естонії.

Кожен переможець отримав по 80 тис. гривень. Загалом фонд номінації «Вибір серцем» у 2021 році становить 160 тисяч гривень — це більше, ніж у попередні роки.

«Я люблю свою премію «Вибір серцем», бо вона — про унікальних людей. Про тих, хто часто буває в сиротинцях, в дитячих будинках-інтернатах, в лікарнях. Вона про тих, хто часто чує дорослі запитання: «Чи я буду жити», «Чому мене залишили батьки?», «Який сенс буття?» Це надзвичайно сміливі люди, тому що вони відповідають на ці запитання»,- висловилась Наталія Мосейчук.

Церемонія проходила за підтримки Українського культурного фонду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: