Виробництво української вакцини проти коронавірусу розпочнеться незабаром, - Ляшко

вакцинація
Фото ілюстративне

Перша вакцина українського виробництва проти коронавірусної інфекції COVID-19 повинна бути виготовлена 2022 року.

У Харкові вже почали перші монтажні роботи для виробництва препарату, повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає телеканал «Дом».

Зокрема, про вакцину він розповів у відповідь на запитання Президента Володимира Зеленського під час презентації плану реформ на 2021−2023 роки. Сталося це на виїзній нараді фракції «Слуга народу» у Трускавці (Львівська область).

За словами міністра, в Харкові вже почали монтаж лінії для виробництва інактивованих вакцин проти грипу та коронавірусу.

«Це одна з перших (вакцин). І на етапі підписання Меморандуму про інвестицію набагато більшу. До кінця 2021 року ми точно будемо знати чіткі дедлайни виробництва вакцин, але в 2022 році з лінії зійде перша українська вакцина», — запевнив Ляшко.

Нагадаємо, ще в квітні торік президент Володимир Зеленський пообіцяв українським академікам $ 1 млн за винахід вакцини або ліки проти коронавірусу. Вже 20 жовтня минулого року в Офісі президента повідомили, що Зеленському показали перші результати української вакцини, яка пройшла фазу доклінічних випробувань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: