Букмекери оголосили найімовірніших переможців Нобелівської премії з літератури

нобель

Лауреата Нобелівської премії з літератури-2021 оголосять 7 жовтня. Напередодні, як і кожного року, букмекерські контори опублікували таблиці з рейтингом імовірних переможців.

Про це пише Суспільне з посиланням на Nicer Odds.

Перший в букмекерскому табелі - румунський поет та прозаїк Мірча Кертереску. За трилогію про диктатуру Чаушеску «Сліпучий» він отримав премію Лейпцизького книжкового ярмарку-2015 і відтоді світова преса називає його фаворитом, але поки безрезультатно.

Другий в рейтингу - Харукі Муракамі. Таємничий, з шаленими світовими накладами - він фаворит букмекерів з 2005 року. Однак, премію так і не отримав.

На третій сходинці- російська письменниця Людмила Улицька.

Четверту сходинку букмекерського рейтингу займає канадська поетеса, есеїстка та перекладачка Енн Карсон. На жаль, українські видавці зовсім не звертають увагу на її творчість, тому прочитати її вірші можна лише в оригіналі.

Замикає п'ятірку ще один давній фігурант подібних рейтингів - письменник з Кенії Нгугі ва Тхіонго. Український читач не може ознайомитися з його творчістю через відсутність перекладів.

Церемонія нагородження пройде у гібридному форматі - на неї зможуть прийти лише мешканці Швеції, лауреати з інших країн отримають нагороди у себе на батьківщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: