Голова ЛОР у Любліні зустрілася з віцемаршалком воєводства та президентом міста

244582579_1605461889795543_105093144498960903_n

Делегація депутатів Львівської обласної ради у Любліні зустрілися з президентом міста, польським економістом Кшиштофом Жуком, а також віцемаршалком Люблінського воєводства Збігнєвом Войцеховським.

Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

«Обговорили польський досвід проведення реформи децентралізації, зокрема, розподіл повноважень між різними рівнями влади. Якщо у Польщі цей процес стартував ще у кінці 90-тих років минулого століття, то в Україні триває лише останні декілька років. Польща зробила ставку на успішні гміни, тобто громади. Львівська обласна рада у своїй діяльності також зорієнтована на підтримку та розвиток самодостатніх громад, з належним повноваженнями та фінансовим забезпеченням, які створюватимуть для своїх мешканців комфортні умови для життя, праці, навчання та відпочинку», - зазначила Ірина Гримак.

Члени делегації з Львівщини домовилися з президентом міста Люблін Кшиштофом Жуком про посилення міжрегіональної співпраці у науковій, культурній та освітній сферах.

Віцемаршалок Люблінського воєводства Збігнєв Войцеховскі та Ірина Гримак під час зустрічі обговорили перспективу проведення тренінгових навчань для представників самоврядування з Львівщини та спільну реалізацію екологічного проєкту очищення річки Західний Буг. Також депутати Львівської обласної ради взяли участь у Конгресі транскордонного співробітництва, який у ці дні проходить у Любліні . В рамках Конгресу представники органів місцевого самоврядування, депутати, експерти та представники громадського сектору різних країн обговорили розвиток міст та регіонів у найближчому майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: