Додаткові ковід-лікарні та скасування планових шпиталізацій, або Які зміни чекати у Львові

карантин
ілюстративне фото, з архіву редакції.

У Львові сьогодні, 6 жовтня, збереться міська комісія ТЕБ і НС, аби обговорити готовність медичних закладів до нової хвилі пандемії, вакцинацію працівників критичної інфраструктури та нові обмеження, які можуть запровадити найближчим часом.

У місті зростає кількість нових інфікувань коронавірусом

«Ми фіксуємо значну динаміку поширення вірусу, була черга зі швидких біля лікарні швидкої медичної допомоги. Відзавтра хворих прийматиме ще один міський медичний заклад – 8-ма лікарня, і плануємо, що з понеділка хворих прийматиме ще й 5-та лікарня», - цитує першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка пресслужбі мерії.

Міський штаб розглянув три питання. Це готовність медичних закладів до нової хвилі пандемії, вакцинація працівників критичної інфраструктури та нові обмеження, які можуть запровадити найближчим часом.

Зі слів Москаленка, хочуть призупинити планові госпіталізації, натомість щоб ключові медичні заклади міста переформатувалися на лікування саме тих, хто хворий на ковід, ургентні випадки.

«Другий важливий момент – це готовність кисневих станцій, місто інвестувало в купівлю 4-х кисневих станцій і їхній запуск на момент нової хвилі захворювання. Наступне – це готовність ліжкомісць, тому що чітке завдання, яке поставив міський голова, – щоб понад 2200 ліжкомісць були готовими, для цього ми працюємо над тим, щоб МОЗ включило наші нові заклади додатково – це пологовий на Мечнікова і дитяча лікарня на Орлика, бо специфіка нового штаму – це, зокрема, поширення і серед дітей», - додав він.

Також до бригад швидкої хочуть включати і тих, хто може бути перепрофільований з іншої спеціальності, але працює у лікарні. Наприклад, якщо немає планової госпіталізації, щоб були  перепрофільовані для лікування ковід-хворих.

Також працівників «Львівтеплоенерго», «Залізничнетеплоенерго», управляючих компаній, водіїв комунального транспорту будуть обов'язково вакцинувати проти недуги. З четверга запускатимуть додаткові бригади вакцинації, які будуть працювати на підприємствах, щоб додатково захистити працівників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: