Рада повернула селу на Львівщині назву, яка була до декомунізації

21_main

Верховна Рада повернула селу Мармузовичі Львівської області назву, яка була в нього до перейменування у рамках декомунізації – Андріївка.

Про це повідомив історик Володимир В'ятрович.

«Верховна Рада повернула селу Мармузовичі (назва відома з XV століття) комуністичну назву Андріївка, яка з‘явилася в 1946 році для увічнення комуністичного активіста вбитого українськими повстанцями. Сором», - написав він у Facebook.

Нагадаємо, 2016 року Український інститут національної пам'яті перейменував село, бо воно було названо на честь комуніста Андрія Андрєєва. Деякі мешканці населеного пункту виступали проти нової назви.

Варто додати, що деякі жителі села Андріївка, яке рішенням Верховної Ради було перейменовано на Мармузовичі, кілька років тому виступили проти цього рішення та закликали ексспікера Верховної Ради Андрія Парубія не підписувати відповідної постанови.

За словами місцевих жителів, село отримало назву начебто на честь директора машинно-тракторної станції Івана Андреєва. Село називалося Мармузовичі до 1630 року, а з 1630 до 1946 – Ферлеївка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: