На діагностику коронавірусу виділять 150 мільйонів гривень, - МОЗ

гроші67

Кабінет Міністрів України доручив Міністерству охорони здоров’я підготувати та подати проєкт акта про розподіл 150 млн грн для забезпечення медзакладів, які проводять попередню діагностику COVID-19, витратними матеріалами для діагностики коронавірусної хвороби.

Про це на засіданні Кабміну 6 жовтня повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Він пояснив, що ці кошти потрібні на закупівлю експрес-тестів на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 і наборів для відбору біоматеріалу методом ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції. — ред.).

«Дельта-штам коронавірусу поширюється значно швидше, ніж базовий штам, відповідно, ми повинні оперативно реагувати — відстежувати і перевіряти контактних осіб. Доступ до тестування повинен бути розширений», — зазначив Ляшко.

Йдеться про гроші за бюджетною програмою «Заходи, пов’язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, викликаною коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками».

Проєкт акта про розподіл бюджетних коштів, підготовлений Міністерством охорони здоров’я та Міністерством фінансів, мають винести для розгляду на черговому засіданні Кабінету Міністрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: