Соціальна допомога: у ЛОДА розповіли про підтримку учасників АТО

1-54

Цього року на реалізацію Комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО та їхніх родин, бійців добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2021-2025 роки з обласного бюджету виділено понад 41 млн грн.

Як розповів начальник управління соціальних гарантій департаменту соціального захисту населення ЛОДА Іван Тимочко, серед основних напрямів програми є  забезпечення на умовах співфінансування житлом учасників АТО (ООС), надання адресних грошових допомог, відшкодування витрат родинам Героїв Небесної Сотні на житлово-комунальні послуги, психологічна підтримка учасників АТО (ООС) тощо.

«Цього року 8 сімей загиблих учасників АТО/ООС та Героїв Небесної Сотні області отримали одноразову допомогу в розмірі 100 тисяч гривень. Ще 367 демобілізованих воїнів, які повернулися зі Сходу,  отримали адресну допомогу в розмірі 3 000 гривень. З початку 2021 року 129 особам внутрішньо переміщеним особам-учасникам АТО / ООС виплатили грошову допомогу на вирішення матеріально-побутових проблем по 8 тис. гривень;  203 бійцям-добровольцям АТО наданого одноразову грошову допомогу в розмірі 2 тис. грн», - розповів Іван Тимочко.

Він нагадав, що Комплексна програма стосується також підтримки дітей військовослужбовців, які загинули під час виконання бойових завдань та Героїв Небесної Сотні.

«Цьогоріч щомісячну соціальну виплату в розмірі 1,5 показника прожиткового мінімуму, це середньому 3 тисячі гривень, отримали 236 дітей», - розповів Іван Тимочко.

Програма також передбачає виплату одноразової допомоги на встановлення пам'ятного знака на могилах загиблих та померлих учасників АТО (ООС). Отримати допомогу в розмірі 50 тис. грн мають право: дружина (чоловік), діти, батьки та утриманці бійця-добровольця АТО та постраждалого учасника Революції Гідності, які на день його смерті та на момент звернення зареєстровані та фактично проживають у Львівській області (у разі відсутності вищезазначених умов право на отримання допомоги мають інші члени родини). У 2021 році 76 родин отримали таку виплату.

Крім цього, в обласному бюджеті в межах програми передбачені кошти для придбання житла для учасників АТО (ООС). Зокрема, адресна допомога на придбання житла перераховується у вигляді субвенції територіальним громадам. Право на придбання житла на умовах співфінансування з місцевих бюджетів мають особи, місце проживання яких станом на 01.12.2017 року і на день подання заяви на призначення матеріальної допомоги зареєстроване на території Львівської області, та, згідно із законодавством, визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов. Цьогоріч на умовах співфінансування було закуплено житло для 14 осіб.

Як розповів директор комунального закладу Львівської обласної ради «Будинок воїна» Олег Височанський,  з 15 жовтня в громадах області розпочнуть відкривати філії закладу.

Планується, що в кожній громаді працюватиме фахівець, учасник бойових дій, який допомагатиме ветеранам з маленьких сіл, віддалених районів отримати усю необхідну інформацію щодо можливостей, які їм надає програма підтримки учасників АТО, їхніх родин, героїв Небесної Сотні, а також інші програми, які діють  на Львівщині. Перша філія «Будинку воїна» розпочне працювати у Червонограді

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: