У Міненерго назвали рівень виплати зарплати шахтарям «дуже поганим»

IMG_1479-2
Фото з архіву редакції.

Рівень виконання виплат за заробітною платою перед шахтарями «дуже поганий», підприємства замість 80% доходу від реалізації продукції в середньому виплачують 30%.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко під час засідання уряду.

«Ми проаналізували виконання відповідної постанови уряду, і бачимо, що рівень виконання щодо виплати 80% (від реалізації продукції — ред.) на заробітні плати шахтарям дуже поганий», — заявив Галущенко.

За серпень середній показник становив 30%, у вересні він збільшився, але все одно не досягає означених відсотків. За словами міністра, є випадки, коли за меншого середнього рівня на окремих підприємствах виплати проводять повністю.

Там, де цього не відбувається, «ми застосовуємо відповідні заходи дисциплінарного стягнення до директорів, і будемо далі дуже жорстко моніторити виконання цієї постанови».

Галущенко також прозвітував щодо накопичення вугілля. Наразі на складах ТЕС знаходиться 846 тис. тонн вугілля, що є відставанням від графіку. Проте збалансованість досягається завдяки імпорту вугілля: «це вже відбувається, договори укладені, система буде збалансована».

Щодо газу, міністр зауважив надвисокі ціни на європейському ринку, які 6 жовтня сягали 1950 доларів за тисячу кубів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: