Власники МАФів пікетують міську раду

IMG_6178

Власники МАФів прийшли піл стіни Львівської міської ради, де сьогодні відбувається сесійне засідання.

Вони протестують проти масового демонтажу тимчасових споруд, яке повинні були погодити депутати.

За словами підприємців під демонтаж мають потрапити близько 300 МАФів. Підприємці закликають міського голову Андрія Садового не знищувати малий і середній бізнес.

Також вони скаржаться, що створена понад рік тому робоча група з врегулювання ситуації з МАФами у місті не зважає на думку підприємців.

«Група була створена для врегулювання ситуації з МАФами. Півтора роки пройшло – врегулювання немає, а є демонтажі МАФів. Нам було обіцяно, що по кожному підприємцю буде проведно аналіз, але ці аналізи не проводиться. Підприємці потрапляють на виконком і йде рішення на демонтаж. Сама група складається з 24-х осіб, з яких лише двоє – підприємці. Консенсусу в робочій групі досягнути неможливо. Просимо депутатів втрутитися у цей процес, бор за півтора роки ми не зрушилися з місця. Просимо щоб депутати поклали край тому безладу, який відбувається на робочій групі», - заявив виступаючи перед депутатами представник підприємців у робочій групі Роман Жук.

Натомість заступник міського голови Любомир Зубач, який займається проблемою МАФів, запевняє, що робоча група працює і розглядає звернення підприємців.

«Я відчуваю тиск з боку цього середовища кожного дня – «а давайте ми когось повернемо в схему розташування, давайте комусь дозволимо». Робоча група працює. Щодо тих споруд які буди вилучені  зі схеми, ми на вимогу підприємців опрацювали ці звернення. По тих зверненнях, які ми пройшли і відмовили — ми подаємо на демонтаж Працюємо виключно в межах правового поля», - заявив у коментарі журналістам Любомир Зубач.

Зрештою міський голова Львова Андрій Садовий запропонував переформатувати робочу групу, що займається питаннями тимчасових споруд у місті. Зокрема, він анонсував зустріч з керівниками фракцій з цього питання.

«Є пропозиція, щоб ми по складу робочої групи зробили коригування. Ми з керівниками фракцій проведемо спілкування. Ми навіть до виконкому не допустили багато пропозицій, які були. Але ті МАФи, які заважають при ремонтах доріг, як на вул. Бандери і Пекарській, то ми їх дали на вилучення. Місто мусить наводити лад з МАФами. Але вцілому ми підтримуємо підприємців. Тому є пропозиція переформатувати робочу групу», - заявив Андрій Садовий.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: