«Це перемога українського гандболу»: збірна України здолала бронзових призерок чемпіонату Європи (відео)

1
Фото: ФГУ

У межах першого відбірного турніру до Євро-2022 у Хорватії відбувся матч жіночих збірних з гандболу.

У поєдинку збірна України, в команді якої тринадцятеро вихованок львівської «Галичанки», здобула перемогу над командою Хорватії із рахунком 23:22.

«Ми тільки-но прилетіли до України, був дуже тяжкий шлях додому. Ще залишилось кілька годин, аби дістатись Сум: будемо тут готуватися до боротьби із збірною Франції», - каже ІА Дивись.info головний тренер жіночої збірної України з гандболу Віталій Андронов.

Чоловік ділиться, що емоції після здобуття пальми першості над командою Хорватії — надмірні: усі почуваються щасливими та в передчутті чергової гри.

«Ніхто не очікував, що ми можемо перемогти Хорватію ще й на виїзді. Новий тренер, новий склад. Це надзвичайно приємно, що ми отримали пальму першості над таким потужним суперником — бронзовим призером останнього чемпіонату Європи: серйозна команда, яка грає справжній гандбол, яка завжди перемагала топові команди, тому це неочікувано. Нас вважали андердогами і дещо недооцінили, та ми цим скористались, і тут велика подяка дівчатам. Це цілком їхня заслуга. У таких іграх важко перемогти, та дівчата вистояли і показали, що вони сильні духом. Тому це перемога українського гандболу», - ділиться Віталій Андронов.

У нашій збірній — шістнадцятеро гравців, 13 з яких — вихованки клубу «Галичанка» — семиразового чемпіона України. Тренерський штаб очолив Віталій Андронов, а також до його складу увійшли тренерки Львівського гандбольного клубу Оксана Площинська та Ольга Перендій.

Поступаючись після першого тайму 11:15, команда Віталія Андронова після перерви переломила хід гри, наздогнала суперниць (15:15) і в драматичній боротьбі здобула перемогу 23:22.

Як зазначають у Федерації гандболу України, найбільш результативними серед українок стали півсередня Ірина Глібко (6 голів), ліва крайня Мариан Коновалова (4) та розігруюча Тамара Смбатян (4).

«Велику роль зіграли три голи правої півсередньої Наталії Стрюкової наприкінці матчу, а ще – серія сейвів голкіперки Юдіт Балог, яка блискуе провела 2-ий тайм. За всю другу половину команда гостей пропустила лише 7 голів - відмінна робота захисту», – оцінюють матч фахівці.

Наступним суперником гандболісток будуть цьорічні чемпіони Олімпійських Ігор — збірна Франції.  Матч відбудеться у неділю, 10 жовтня, у Сумах, в Палаці студентського спорту.

Гра збірної України проти олімпійських чемпіонок Токіо розпочнеться о 18.30.

«Гра у Сумах буде складною, це однозначно. Зараз перше завдання — щоб дівчата відновилися, ми будемо готуватися, аби довести: перемога над Хорватією була невипадковою», - каже Віталій Андронов.

Трансляцію гри у Сумах можна буде переглянути на телеканалі «Спорт1» 10 жовтня, о 18.30.

Мар’яна КОВАЛЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: