У міських лікарнях Львова зарезервували понад дві тисячі ковідних ліжок

ліжка
Фото з архіву редакції

Сьогодні у міських лікарнях Львова на лікуванні перебуває 481 хворий на коронавірус. Загалом місто зарезервувало 2200 ковідних ліжок.

Також станом на зараз приблизно третина львів’ян вже вакцинована першою чи двома дозами вакцини.

Про це розповів мер Львова Андрій Садовий під час брифінгу за результатами міської комісії з питань ТЕБ і НС.

«Ми маємо непогану динаміку вакцинації, приблизно третина львів’ян вже вакцинована першою чи двома дозами вакцини. Але я би дуже хотів, щоби ці темпи зростали.

В нашій комунальній медичній сфері ми зарезервували 2200 ліжок. Станом на сьогодні по місту Львову маємо 481 хворого – це не враховуючи обласних лікарень, які також приймають хворих. Тобто резерв є, але ми бачимо тенденцію дуже небезпечну, тому треба цю хвилю зупинити. Зупиняючи очне навчання фактично на 2,5 тижні  і зупиняючи всі масові розважальні заходи у Львові, фестивалі та концерти, ми маємо можливість розірвати цей ланцюг.

Рішення про входження у червону зону приймає лише уряд – вони аналізують інформацію. Як ви знаєте, зі вчора хворих приймає ще й 8-ма лікарня – а там мінімум 350 ліжок є, станом на сьогодні там лікується 51 особа. Також з 11 жовтня хворих прийматиме і 5-та лікарня, також дитяча лікарня і пологовий будинок звернулися, щоб надати їм дозвіл на відкриття ковідного пакету. Цей резерв відтягує наше входження в червону зону, тому що вона вираховується зі спроможності медичної системи приймати хворих. Ми маємо непогану ситуацію, тобто є кадри, є люди, є забезпечення. Вчора я був в лікарні швидкої допомоги і був вражений тим, що побачив нове реанімаційне відділення на 30 ліжок з надзвичайно унікальним обладнанням. Сьогодні лікарня має базу даних ковідних хворих, вони можуть аналізувати кров пацієнтів фактично онлайн і дивитися, як які ліки працюють.

Наступного тижня буде засідати комісія з надзвичайних ситуацій, ми проаналізуємо ситуацію за вихідні, і будемо приймати наступні рішення. Сьогодні найважливіше – це той стандарт, на який ми будемо виходити. Це 100% вакцинація людей, які працюють в закладах торгівлі і громадського харчування, та гостей. Тобто або вакцинація, або сертифікат із негативним ПЛР-тестом. Це буде впроваджено, ми до цього готуємося», - прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: