Всесвітньо відомі театри покажуть свої постановки у прямому етері

ballet
Фото ілюстративне

19 жовтня у Всесвітній день балету, понад п'ятдесят театрів проведуть онлайн-трансляції постановок та зустрічей з артистами.

Про це пише Суспільне.

Деякі театри покажуть репетиції постановок, які готуються або вже йдуть в репертуарі. Так, лондонський Королівський театр транслюватиме репетиції спектаклю «Проєкт Данте». Віденська опера представить репетиції балетів «Арлекінада» та «Ромео і Джульєтта». Програма трансляцій розрахована на весь день.

Також спеціально до Всесвітнього дня балету в інтернеті буде запущений хештег #WorldBalletDay та відбудеться онлайн-флешмоб.

Ознайомитися з повним розкладом трансляцій можна за посиланням.

В Україні відбудеться фестиваль «Ballet UA» ,який, за словами організаторів, стане відкритим творчим майданчиком без жанрових обмежень для яскравих, талановитих вітчизняних і зарубіжних артистів та хореографів.

У рамках фестивалю вперше відбудеться нагородження Премією «Stars. Ballet UA», яку заснувала Гільдія АРТ. Нею будуть відзначені досягнення вітчизняних танцівників за минулий сезон. Претендентів на премію висували українські театри. Кульмінацією фестивалю стане гала-концерт зірок світового балету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: