10 мінісеріалів, які захочеться передивитися за день

91GmBshsFkL._RI_

Іноді хочеться відпочити від продуктивності, роботи, справ та дзвінків і просто подивитися серіал. Навіть, коли це займе весь день, таке “занурення” у світ кіно може стати початком продуктивного тижня чи джерелом нових ідей.

Якщо ж обрати серіал для компанії, подивитися його з друзями чи родиною, цей день подарує ще й теплі емоції.

Щоб ви не пізнали довгих мук вибору, оберіть один із наступних легких серіалів:

1. «Чорнобиль», (Chernobyl, 2019)

Безліч даних про катастрофу світового масштабу замовчувалися радянською владою. Зараз ми можемо переглянути деталі катастрофи та ймовірні події 26 квітня 1986 року хоч і в серіалі. Окрім документальних фактів, цікаво спостерігати за історією персонажів, побачити Чорнобиль до аварії. Серіал одержав найвищий рейтинг в рейтингу IMDb.

2. «Записки юного лікаря», (A Young Doctor’s Notebook, 2012)

Серіал заснований на циклі оповідань Михайла Булгакова. Володимир Бомгард — молодий лікар, який переїхав до маленького селища та почав лікувати його жителів. Не все так і просто в лікарській практиці: сумніви пацієнтів, їх переконання можуть обвалити опори впевненості в собі. Пізніше, в старості, лікар починає ділитися своїми роздумами.

Багато внутрішньої боротьби з собою та демонами та цікаві історії — ось і все, що потрібно. У головній ролі ви побачите улюбленця мільйонів Деніела Редкліфа.

3. «Любов. Смерть. Роботи», (Love, Death & Robots, 2019)

Анімаційний серіал з роздумами про теперішнє й майбутнє. Любителям фантастики та розповідей від футурологів дивитися обов’язково. Кожна серія не пов’язана одна з одною, але всі вони створені як неймовірна вигадана історія. Будьте уважні, адже не всі їх можна переглянути дітям.

4. «Що залишиться після тебе?», (What Remains, 2013)

Питання, яке стало назвою серіалу, розкривається у стрічці в прямому сенсі. Детектив Лен Харпер отримав дуже дивну й незвичайну справу. В одному будинку Лондона знайшли труп дівчини, який пролежав там 2 роки. Під дверима була купа пошти, в квартирі усі ці роки працював телевізор. Невже жодна душа не спохватилася пошукати дівчину? Ось це і має розгадати детектив. Може, в смерті винен хтось із мешканців будиночку? Довіряти не можна нікому.

5. «Добрі передвісники», (Good Omens, 2019)

Протистояння добра і зла, ангела й демона просто не можуть не привернути увагу. Тим більше коли серіал створили за книгою двох геніальних авторів — Террі Пратчетта та Ніла Ґеймана. Демон Кроулі та ангел Азирафаїл живуть поміж людей від початку часів. Вони прив’язалися, звикли, полюбили людську расу, та їх розмірене життя може закінчитися. Ангел дізнається про прихід Антихриста та майбутню вирішальну битву між добром і злом. Азирафаїл звертається до Кроулі, і разом вони хочуть завадити битві, аби продовжити своє життя на Землі.

6. «Патрік Мелроуз», (Patrick Melrose, 2018)

Британсько-американський серіал з Бенедиктом Кембербетчем. Патрік зараз — успішний, харизматичний аристократ, який точно знає, що таке хороший смак, та ні в чому собі не відмовляє. Однак що стоїть за зовнішнім блиском?

Насправді у дитинстві він терпів знущання батька, наркоманію й алкоголізм матері. Усі ці події в дитинстві залишили рани в душі чоловіка, і тепер, серед багатства й розкоші, моря спокус, він не може бути повноцінним членом суспільства. Та й просто щастя знайти теж не може. В серіалі ми побачимо історію від низів до зіркового життя, а головне — поступове переродження персонажа.

7. «11.23.63», (11.23.63, 2016)

Серіал зняли за книгою Стівена Кінга, який став ще й виконавчим продюсером. «11.23.63»  — це день, коли вбили Кенеді. А головний герой, мандрівник у часі та просто шкільний вчитель Джек Еппінг дістав можливість запобігти смерті президента. Минуле змінювати не так і легко, адже все прагне балансу. Новий прибулець із майбутнього викликає підозри, вбивцю Лі Гарві Освальда не так і легко знайти та зупинити. Головному герою доведеться не раз пройти шлях у кілька років, та до чого призведе зупинка вбивства?

8. «Програмісти», (Devs, 2020)

Лілі Чан була успішним комп’ютерним інженером. Дівчина жила у Сан-Франциско, працювала в великій компанії та будувала плани на майбутнє разом зі своїм хлопцем. Та все перекреслила подія: коханого Лілі вбили. Поліція не знайшла причину, не розібралася, тож роль детектива дівчина бере на себе. Виявляється, до смерті причетна компанія, в якій вона працює. Які ще загадки шокують Лілі?

9. «Хетфілди та Маккої», (Hatfields & McCoys, 2012)

Дві величезні сім’ї мало не стали приводом для війни між двома штатами. Події серіалу засновані на реальній ворожнечі двох кланів, в результаті якої загинули десятки людей, а назви кланів в Америці стали синонімом ворожнечі. У серіалі все почалося з Вільяма Хетфілда та Рендала Маккоя, які разом пройшли Громадянську війну, але після повернення додому стали запеклими ворогами. Дрібні перепалки переросли в справжню війну. Серіал захопливий та цікавий, тут замішані не тільки пригоди, а й любовні історії. 16 разів серіал був номінований на Еммі, 5 з яких отримав.

10. «І не лишилося жодного», (And Then There Were None, 2015)

Захоплива розповідь Агати Крісті перетворилася у драматичний трилер телесеріал. Кожному з персонажів прийшов лист від далеких знайомих, і доля поєднала їх в одному місці. Зовсім різні вісім людей, Солдатський острів та лічилочка, з ходом якої люди помирають. Точніше, відбуваються вбивства по одному з гостей, розслідувати які мають самі персонажі серіалу, доки ще не стало запізно.

В мінісеріалів є тільки один мінус: вони швидко закінчуються. Хоча, це, може, й плюс, бо все прекрасне лаконічне. Можна швиденько поглинути історію, а потім згадувати моменти, обдумувати чи просто зібратися спеціально для перегляду й подивитися за один день. Як дивитися, обирайте до душі, а що дивитися — шукайте в наших добірках кіно та серіалів.

Джерело: Всвіті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: