На Сході окупанти обстріляли позиції українських захисників з протитанкових гранатометів

oos-3
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 3 рази порушили режим припинення вогню, з них 1 раз із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

В районі МАЙОРСЬКА окупанти вели вогонь з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, повідомляє пресслужба ООС.

Поблизу КРАСНОГОРІВКИ ворожі збройні формування здійснили прицільний обстріл наших позицій з автоматичних станкових гранатометів та мінометів калібру 82 мм.
Неподалік НОВОЗВАНІВКИ найманці відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.
Наші захисники відкривали вогонь у відповідь, чим змусили противника припинити вогневу активність, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Українська сторона СЦКК у взаємодії зі Спільною моніторинговою місією ОБСЄ та об’єднаним командним пунктом ООС забезпечили гарантії безпеки та дотримання режиму припинення вогню під час виконання робіт на п’яти об'єктах цивільної інфраструктури. Так, були виконані аварійно-відновлювальні роботи на лінії електропередачі населених пунктів Луганське та Тарамчук, які протягом тривалого часу були повністю відключені від електропостачання внаслідок пошкоджень, що були завдані під час порушень режиму припинення вогню з боку ЗФ РФ. Слід зазначити, що мешканці цих населених пунктів знаходились без електропостачання протягом місяця.

Разом з цим українська сторона СЦКК та ОКП ООС забезпечили гарантії безпеки та дотримання режиму припинення вогню під час проведення ремонтних робіт покрівлі Донецької фільтрувальної станції, забезпечено проїзд працівників та перевезення вантажів в районі міста Авдіївка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: