У Львові в рамках IT Arena 2021 обговорили розвотик ІТ-технологій

244233210_1180505372437694_3605024848513868696_n
Фото: ЛМР

Сьогодні, 9 жовтня, триває останній день масштабної техконференції IT Arena 2021.

Зокрема, у рамках події відбулась панельна дискусія «How to put a city on a global tech map», де обговорили розвиток технологій ІТ, а також важливість цієї галузі для міста, повідомляють у міськраді.

«У 2007 році перед нами постало велике питання. Для того, щоб місто мало успіх, мала бути стратегія. Спільно ми виділили дві пріоритетні галузі розвитку для Львова — туризм та ІТ.

Працюючи над стратегією, ми запрошували ІТ-компанії у міську раду та давали їм розуміння, що тут треба об’єднуватись, щоб захоплювати більше ринку. Тоді почала з’являтись синергія, яка триває до сьогоднішнього дня.

Міста, де розвиваються ІТ, є успішними. Ми почали інвестувати багато коштів у комфорт мешканців. До Львова почало приїжджати багато мудрих людей, в тому числі ІТ-спеціалістів.

Я вірю в те, що ті міста, які роблять ставку на молодих людей, технології, культуру та освіту будуть успішними. Близько 30 тис. людей займаються ІТ в місті і це дуже добре, і дуже багато», — зазначив мер.

Також в рамках дискусії обговорили питання розвитку ІТ-освіти, зокрема модернізацію профтехосвіти і переформатування уроків інформатики у школах.

«Ми хочемо, щоб дитина, яка виходить зі школи, вміла програмувати, а вчителі з інформатики давали реальні знання. Також ми хочемо влаштувати патронат ІТ-компанії у школах, аби ІТ-спеціалісти допомагали учням навчатись. Наша задача — аби профтехосвіта, середня та вища освіта йшли пліч-о-пліч.

ІТ Кластер вже долучився до організації навчального процесу в університетах, а тепер ще й впроваджують подібний досвід у школах», — додав Андрій Садовий.

Нагадаємо, що IT Arena 2021 – вже восьма конференція, шість попередніх відбулись на стадіоні «Арена Львів». За всю історію проведення IT Arena відвідали 18192 учасника з понад 40 країн світу, 678 відомих спікерів виступили з доповідями. У Startup Competition взяли участь 800 стартапів, у Львові було проведено 162 офлайн-мітапи та 24 афтепаті, 525 годин захопливого нетворкінгу. В 2020 році IT Arena відвідали 4076 учасники з 82 українських та 62 закордонних компаній.

Організатори відзначають: цього року IT Arena триває з 7 до 9 жовтня у змішаному форматі, поєднавши всі переваги офлайну та онлайну: «З початком вакцинації від COVID-19 світ частково повернувся до звичного живого спілкування. Офлайн-комунікація, атмосфера конференції, виступи ТОП-спікерів наживо заряджають та надихають на нові плани та ідеї. Проте онлайн-формат має свої безсумнівні переваги – це необмежені можливості залучати до конференції найкращих спікерів на відстані».

Також у межах IT Arena триває змагання стартапів – Startup Competition, що збере найамбітніші early-stage стартапи України. Призовий фонд IT Arena Startup Competition 2021 на сьогодні складає 70 000 доларів. Фінал та нагородження переможців відбудеться сьогодні в Львівській національній опері.

До того ж, в рамках останнього дня конференції відбудеться святкування 10-річчя створення Львівського ІТ Кластеру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: