Після поразки влади на виборах президент Чехії потрапив до реанімації

през

Президента Чехії Мілоша Земана госпіталізували відразу після його зустрічі з прем'єр-міністром Андрієм Бабішем, чия партія напередодні програла вибори.

Увечері в суботу в Чехії стали відомі результати парламентських виборів, вони виявилися сенсаційними, оскільки правляча партія несподівано зазнала поразки, повідомляє УП.

Після цього ліберальні партії, які здобули перемогу, вирішили самі сформувати уряд, при цьому комуністи вперше залишилися поза парламентом. Перед цим чинний прем'єр Чехії Бабіш звертався до блоку Spolu з пропозицією почати переговори про коаліцію. Переможці виборів його пропозицію проігнорували.

Вранці президент Чехії Мілош Земан провів зустріч з прем'єром країни Бабішем. Відразу по її завершенню Земана в Центральний військовий госпіталь відвезла швидка з написом "інтенсивна терапія" (mobilni jednotka intenzivní péče).

Радіо Свобода інформує, що Мілош Земан, якого раніше доставили у Центральний військовий госпіталь у Празі, перебуває у реанімації. Про це заявив представник медичного закладу.

При цьому він заявив журналістам, що діагноз Земана оприлюднювати не будуть. Прессекретар президента повідомила, що у лікарні разом з ним перебувають дружина та дочка.

Сьогодні у Мілоша Земана було заплановано інтерв'ю в прямому ефірі по телебаченню, але стало відомо, що телеінтерв'ю було скасовано.

Раніше 77-річний чеський лідер потрапляв до лікарні в середині вересня. Відзначимо, що за останні роки Земан кілька разів лежав у лікарні. Він лікував зламану при падінні руку, досліджував слух, а також проходив курс лікування від невропатії стопи і діабету.

Крім того, в 2021 році Земан через проблеми з ногами почав користуватися інвалідним візком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: