Помилуваних Зеленським засуджених українських військових вже звільнили

0d516a1-0
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

В Україні було звільнено 31 учасника бойових дій, які раніше були засуджені за злочини легкого і середнього ступеня тяжкості, згідно з указом про помилування президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомила голова Консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України, радник керівника Офісу президента Олена Вербицька у Facebook.

"Державна кримінально-виконавча служба повідомила про виконання указу президента України про звільнення учасників бойових дій у повному обсязі! Найближчим часом 31 сім'я зустріне своїх синів, чоловіків, батьків, братів, а хтось нарешті зможе потиснути руку своєму побратимові", написала Вербицька.

Помилування – звільнення від відбування кримінального покарання індивідуальним рішенням. В Україні його здійснюють лише щодо засуджених осіб. Воно регламентоване указом президента і здійснює його тільки глава держави, пише 24 канал.

За словами глави Офісу Президента Андрія Єрмака, таке окреме подання про помилування військових зробили вперше в новітній історії України. При визначенні людей для помилування враховували їхні заслуги перед державою.

Зокрема, брали до уваги декілька факторів: ступінь тяжкості вчинених злочинів, термін фактичного відбуття покарання, особи засуджених, їхній сімейний стан, відшкодування завданих збитків та деякі інші.

Очільник комісії у питаннях помилування Андрій Гота уточнив, що відбирали лише тих військових, які не вчиняли тяжких злочинів.

Нагадаємо, Зеленський підписав відповідний указ 8 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: