До Львова привезуть мощі святого Герарда – покровителя материнства

st-gerard

У суботу 16 жовтня в Архикатедральному соборі св. Юра встановлять ікону з мощами святого Герарда – покровителя материнства, зокрема породіль, а також дітей, сім’ї та доброї сповіді.

А вже у неділю 17 жовтня ікону з мощами виставлять до почитання. Відтак впродовж дев’яти днів у соборі відбудеться спільна молитва до святого Герарда.

Про це повідомляє Духовна велич Львова.

Як розповів у коментарі для пресслужби Курії єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященніший Володимир, мощі святого Герарда передали редемптористи з Австрії.

«У нас також є супровідний лист-засвідчення генерального постулятора від 30 грудня 1904 року, відразу після канонізації св. Герарда. Сам мощовик вкладено в ікону. Цікаво, що він також має певну символіку. На ньому зображено лілії, які символізують невинність та богопосвячене життя. А чотири перлини вказують на обіти редемптористів: чистоту, убожество, послух, а також обіт чи присяга витривання», – розповів владика Володимир, а також наголосив, що до святого Герарда приходять численні жінки просити ласки материнства та дякують за щасливо народжених дітей.

ПРОГРАМА:

Субота, 16 жовтня 2021 р. – о 17:00 – Всенічне Бдіння з нагоди встановлення ікони з мощами святого Герарда

Неділя,17 жовтня 2021 р. – виставлення ікони з мощами до почитання

З понеділка 18 жовтня до вівторка 26 жовтня 2021 р. в Архикатедральному соборі святого Юра буде відбуватися девятиденне моління до святого Герарда.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: