Очільник «Укрексімбанку» подав у відставку

713a6ce9241e0471641b7558f5d85a3b-wide-big

Відсторонений від виконання службових обов’язків голови правління «Укрексімбанку» Євген Мецгер, який фігурує у справі про напад на журналістів програми «Схеми», написав заяву на звільнення.

Про це він сам повідомив у Facebook

«Сьогодні я написав заяву про звільнення з посади голови правління АТ Укрексімбанк. Це логічний крок – єдино можливий у ситуації, коли потрібно відвернути негативні наслідки для банку», - написав Мецгер.

І додав, що написання заяви про відставку є його власною оцінкою того, що сталося в банку.

«Сподіваюсь, що цей крок допоможе відновленню довіри до банку», - вважає Мецгер.

Нагадаємо, під час запису інтерв’ю із очільником «Укрексімбанку» Євгеном Мецгером 4 жовтня на журналістів скоїли напад у кабінеті. Мецгеру не сподобалось одне із запитань журналіста-розслідувача Кирила Овсяного, яке стосувалося майбутнього розслідування. Банкір наказав охороні «забрати камери» та «дістати із них касети». Співробітники банку застосували фізичну силу до оператора «Схем» Олександра Мазура, відібрали у нього дві камери, забрали картки, на які здійснювався запис та видалили записане відео. Після звернення журналістів Національна поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Натомість в банку вважають, що інформація, яка цікавила журналістів, є «банківською таємницею», також стверджують, що знімальна група «без перешкоджання» залишила приміщення, і розглядають можливість «звернення до правоохоронних органів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: