У Львові відкрили меморіальну дошку на честь Івана Вакарчука

17_1633950288_1620x1080_1_0

На будинку № 12 по вул. Драгоманова у Львові відкрили меморіальну дошку на честь Івана Вакарчука — українського фізика, професора, колишнього ректора ЛНУ ім. Івана Франка, міністра освіти і науки України ( 2007–2010).

Про це повідомили у пресслужбі облдержаміністрації.

Саме у цьому будинку розташована кафедра теоретичної фізики імені Івана Вакарчука. Відкриття дошки символічно приурочили до Дня Франкового університету – 11 жовтня.

Як ректор Львівського національного університету ім. Івана Франка Іван Вакарчук започаткував чимало освітньо-наукових ініціатив, зокрема, один з перших в Україні у 1992 році запровадив тестові випробування для вступу до Львівського університету, зініціював програму «Обдаровані діти села»; як міністр запровадив зовнішнє незалежне оцінювання, створив належні умови для функціонування та розвитку української мови в освітній і науковій сфері, сприяв суттєвому розширенню автономії вищих навчальних закладів, запровадив додаток до диплома європейського зразка, відкриту процедуру ліцензування та акредитації вищих навчальних закладів, посилив вимоги до присвоєння вчених звань доцентів і професорів, запровадив реформи інклюзивної освіти.

Автором меморіальної дошки є львівський скульптор Володимир Одрехівський - член Національної спілки художників України із 1984 року. З 2014 по 2016 рр. завідувач кафедрою монументально-декоративної скульптури Львівської національної академії мистецтв. В 2016 році став автором першого в Україні пам’ятника лемківському поетові Богдану-Ігорю Антоничу, який встановлено та урочисто відкрито у Львові неподалік квартири, в якій проживав поет (архітектори Белюха, Лібич, Матушкова).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: