Які свята відзначають 11 жовтня (іменини, народні прикмети)

h_ua_den_devochec
Фото з відкритих джерел.

ІА Дивись.info підготувала добірку важливих подій і свят, які відзначають 11 жовтня в Україні та світі.

ІА Дивись.info підготувала добірку важливих подій і свят, які відзначають 11 жовтня в Україні та світі.

Свята та події 11 жовтня

У цей день у світі відзначаються Міжнародний день дівчаток, Міжнародний день камінг-ауту, Всесвітній день боротьби з ожирінням.

У США - День Кімберлі, День інтернет-банкінгу, День стусана під зад, День Піци з ковбасою, День «Це моя вечірка», День братства, День Колумба, в Канаді - День Подяки, в Болівії - День болівійської жінки, в ПАР - День солідарності з політичними в'язнями, на острові Норфолк - День сільськогосподарської виставки, в Кірібаті - День національної освіти, на Американських Віргінських островах - День дружби Віргінських островів і Пуерто-Ріко, в Японії - День фізкультури.

День дівчаток - на знак визнання їх унікальних прав. Йдеться про ранні шлюби і раннє народження дітей. Згідно зі статистикою, у світі майже кожна третя жінка вперше вийшла заміж до свого 18-річчя. Третя частина з них стали дружинами, не досягнувши п'ятнадцяти. Ось в ООН і придумали свято, яке захищає права дівчаток на дитинство.

Сьогодні у світі від ожиріння страждає більше людей, ніж від голоду. Неоднозначний факт. Щоб боротися з проблемою ефективніше, Всесвітня організації охорони здоров'я заснувала День боротьби з ожирінням і регулярно публікує тривожну статистику. Адже якщо нічого не змінювати, до 2030 року половина населення Землі матиме зайву вагу.

У середньому за хвилину ми робимо 15-16 вдихів і споживаємо 8 літрів повітря. Сьогодні, в День вдихання осіннього повітря, після роботи пропонуємо вийти в ліс, щоб подихати на повні груди.

Іменини 11 жовтня

Іменини у Василя, Іллі, Григорія, Анатолія, Олександра, Тетяни, В'ячеслава, Марка, Олексія.

Народні прикмети 11 жовтня

  • дме північний вітер - зима буде морозною і сніжною;
  • листя з дубів і беріз опали повністю - зима буде без особливих перепадів температур, а якщо на гілках листя залишилися-зима буде суворою;
  • низько йдуть по небу хмари - скоро холоднеча.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: