День поля: у Дублянах зустрілися провідні виробники аграрної сфери

245201348_856466871726047_1402479591791449674_n

Сотні зацікавлених відвідали День поля, який відбувся минулої п’ятниці у Дублянах, на території  Львівського національного аграрного університету.

Сотні зацікавлених відвідали День поля, який відбувся минулої п’ятниці у Дублянах, на території Львівського національного аграрного університету.

Організувала його одна з найбільших агропромислових компаній України – «Контінентал Фармерз Груп».

Як розповів Генеральний директор компанії Георг фон Нолкен, День поля – це своєрідний майданчик, де провідні виробники аграрної сфери можуть поспілкуватися, вдосконалити свої знання у виробничих питаннях, обмінятися досвідом.

«Ми запросили сюди наших партнерів – постачальників, фермерів, які вже є учасниками нашої програми співпраці, та виробників, яких вона може зацікавити. Також ми запросили студентів аграрного університету. Багато випускників цього вишу уже працюють у нашій компанії і займають важливі посади. Тому ми раді познайомитися із студентами, які хотіли б в майбутньому у нас працювати», – розповів Георг фон Нолкен.

Загальна тема цьогорічного Дня поля – «Як заробити додаткові $100 з гектара», а однією з ключових тем стало точне землеробство. Його секретами поділилися фахівці компанії.

«Щоб отримати додатковий прибуток з кожного гектара, потрібно всі роботи, від  самого початку, провести якісно. На кожному етапі, починаючи від обробітку  ґрунту і внесення добрив, існують сучасні технології, які дозволяють підвищити  ефективність роботи. Наприклад, це диференційований посів та внесення добрив, робота із зонами продуктивності в межах одного поля. Також це оновлення техніки. Наприклад, переобладнання старенького оприскувача окуповується максимум за два роки, а то й швидше. Крім цього, потрібно аналізувати  врожайність кожної ділянки, адже саме баланс між затратною частиною і  дохідною формує заробіток виробника. У нашій компанії технології підлаштовуються під особливості конкретного поля і культури, яка на ньому  вирощується, а також під особливості конкретного кліматичного року», - розповів  керівник служби точного землеробства «Контінентал Фармерз Груп» Дмитро Зайцев.

На Дні поля також розповіли про нову програму співпраці з фермерами «Зростаємо разом»

«Ми надаємо фермерам можливість скористатися перевагами співпраці з нашою  компанією. Ми можемо поділитися з ними досвідом та запропонувати наші послуги,  зокрема насіннєвого заводу, елеваторів. Скориставшись цією програмою, фермери зможуть покращити врожайність на своїх полях, закупивши  якісне насіння та препарати, які уже перевірені нашою агрономічною службою. Внаслідок цього у них підвищиться прибутковість. Зокрема, якісне насіння збільшує врожайність щонайменше на 5%. А у комплексі з іншими елементами прибутковість можна підвищити ще більше. За останні два місяці понад 30 фермерів уже стали учасниками нашої програми» , – розповів комерційний  директор «Контінентал Фармерз Груп» Юрій Кузьм’як.

Окремий блок присвятили картоплярству. Гостям розповіли корисну інформацію про вирощування, показали спеціалізовану техніку, влаштували продаж насіння та дегустацію.

«Контінентал Фармерз Груп» декларує відкрите партнерство та готовність  ділитися виробничими технологіями, щоби разом із колегами по галузі вирощувати якісні врожаї. Для цього компанія реалізовує проєкт  «Континент інновацій».

«Ми розвиваємо цей проєкт вже тривалий час. Сільське господарство в Україні стрімко розвивається, з’являються нові технології, нові компанії, які запускають  аналіз даних, агрономічні, аналітичні програми. 10 років тому ми й уявити не могли собі, якого рівня досягнуть технології у сільському господарстві. Так, сьогодні масово використовуються дрони, аналіз даних. Сьогодні важко спрогнозувати, як зміниться аграрний сектор за наступні 10 років. Ми хочемо бути лідерами у цьому секторі, тому інноваційний компонент для нас є дуже важливим. Ми хочемо активно запроваджувати найновіші технології і готові до співпраці у різних масштабах.», – розповів операційний директор «Контінентал» Віталій Ставнічук.

У межах Дня поля між представниками аграрного бізнесу був укладений Меморандум про спільну науково-дослідну діяльність у сфері сільського господарства.

Довідка

«Контінентал Фармерз Груп» –об'єднана компанія, яка сформована на основі активів «Мрія Агрохолдинг» та Continental Farmers Group. Земельний банк «Контінентал Фармерз Груп» становить близько 195 тис. гектарів землі у Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій і Львівській областях.

Володимир ГАЛЕЧИК

*партнерська публікація

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: