Львівські депутати висадили понад п'ять тисяч саджанців сосни на Луганщині (фото)

bcaac7ac08864db7ab352c4c6a45d16b
Фото: ЛОР

У понеділок, 11 жовтня, за ініціативи голови Львівської обласної ради Ірини Гримак на Луганщину для висадки привезли понад 5 тисяч саджанців сосни із закритою кореневою системою.

Торік у жовтні на Луганщині спалахнули масові пожежі. Як розповіла головна ліснича Сєверодонецького лісового господарства Любов Хорошило, чималих втрат зазнало село Сиротине, яке розташоване на відстані 35 кілометрів від лінії розмежування.

Фото: ЛОР

«1 жовтня 2020 року тут сталася пожежа, яка забрала життя 11 осіб. За дві години вигорів центр селища. Тут все було чорним, - зазначила Любов Хорошило. Якщо не заліснити цю територію, то піщані бурі нестимуть пил на селище. 5 тис. сіянців ми висадимо на площі близько 2,2 га».

Голова обласної ради зазначила, що делегація Львівщини вже не вперше передає такі подарунки на Луганщину. «Наша місія - започаткувати відновлення лісів, розвивати рекреаційні зони, відновити зелені території. В процесі висаджування гаю сьогодні ми також домовилися вирощувати сіянці дерев з місцевого насіння у сучасному Львівському лісовому селекційно-насіннєвому центрі, а згодом пересаджувати готові сіянці тут, в лісах Луганщини. Йдеться про хвойні дерева, такі як кримська сосна. Це експеримент. Ми хочемо спробувати також посадити різновиди дерев Луганщини у лісах Львівщини», - розповіла Ірина Гримак.

Ірина Гримак також подякувала усім, хто підтримав акцію та зазначила, що висаджуючи нові дерева на спаленій території ми демонструємо, що українці відродять і об’єднають свою землю, у цьому і є суть перемоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: