На Львівщині оголосили надзвичайну ситуацію через брак газу для бюджетних установ

_1633957695_612x321_3_0
Фото: ЛОДА

На Львівщині левова частка бюджетних установ, які використовують природний газ для опалення та гарячої води, на сьогодні не уклали договорів на постачання природного газу і, відповідно, залишаються без тепла та гарячої води.

Проблему визнали надзвичайною ситуацією техногенного характеру регіонального рівня під час позачергового засідання обласної комісії ТЕБ і НС 12 жовтня.

За інформацією ПАТ «Львівгаз», сьогодні на території Львівщини працює 825 бюджетних установ, які споживають природний газ для власних потреб. У цих установах є понад 4 тисячі пунктів обліку природного газу, з них на сьогодні включені лише 986, що складає 23,4%.

У пресслужбі облдержадміністрації пояснюють, що це пов’язано з тим, що левова частка бюджетних установ, які використовують природний газ для опалення та гарячої води, на сьогодні не уклали договорів на постачання природного газу.

За результатами комісії, ситуація з відсутністю опалення у бюджетних установах є небезпечною для здоров’я населення та збитками, які вона може спричинити. Так, в області знаходиться 14% об’єктів державного музейного фонду, порушення умов зберігання експонатів може призвести до знищення пам’яток.

Відтак, за рішенням комісії ситуацію, що склалася у зв’язку із відсутністю постачання природного газу бюджетним установам на осінньо-зимовий період 2021-22 років та подальшим виникненням загрози життю і здоров’ю населення області та завдала значних матеріальних збитків, визнали надзвичайною ситуацією техногенного характеру регіонального рівня.

Повідомлення про виникнення надзвичайної ситуації департамент з питань цивільного захисту ЛОДА подав до ДСНС, для прийняття остаточного рішення щодо визначення рівня надзвичайної ситуації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: