Суд відправив Медведчука під домашній арешт

Медведчук
Фото з відкритих джерел

Печерський райсуд за результатами засідання у справі про держзраду відправив нардепа від «Опозиційної платформи – «За життя» («ОПЗЖ») Віктора Медведчука під домашній арешт.

Офіс генпрокурора заявив, що готує апеляцію з вимогою обрати суворіший запобіжний захід, повідомляє «Суспільне».

Судове засідання стосувалося нової справи, відкритої щодо Медведчука через можливу причетність політика до зриву постачання вугілля в Україну з Південно-Африканської Республіки (ПАР) та його закупівлі з Росії через окуповані території Донбасу.

Після засідання Віктор Медведчук заявив, що вважає ухвалене судом рішення та відкрите щодо нього провадження незаконними політичними репресіями й частиною плану чинної української влади зі знищення опозиції.

«Не було представлено жодного доказу, який підтверджував би тези у матеріалах підозр, тези, які б давали підстави вважати, що необхідно задовольнити подання про обрання запобіжного заходу», – наголосив він.

Медведчук також назвав висунуті йому обвинувачення «абсурдними».

«Те, що було зроблене в інтересах держави, в інтересах українських громадян, сьогодні розцінюється як злочинні дії, ще й у таких тяжких обвинуваченнях, як співпраця з терористичними організаціями», – обурився він.

Політик наголосив, що він та його захист обурені судовим рішенням та запевнив, що продовжуватиме боротьбу.

Нагадаємо, 8 жовтня народному депутові, лідерові фракції партії «Опозиційна платформа – «За життя» Віктору Медведчуку оголошено нову підозру – про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації. Ідеться про справу щодо зрив постачання вугілля в Україні з Південно-Африканської республіки та закупівлю вугілля з РФ через окуповані території Донбасу.

11 жовтня йому вручили клопотання про тримання під вартою у межах досудового розслідування. Арешт має продовжитися до 19 листопада цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: