Стартували: на Сигнівці розпочали будувати індустріальний парк (фото)

IMG_6209-min

У мікрорайоні Сигнівка розпочалося будівництво індустріального парку. Сьогодні там підписали акту заснування та заклали наріжний камінь під будівництво нового виробничо-складського комплексу.

У мікрорайоні Сигнівка розпочалося будівництво індустріального парку. Там підписали акт заснування та заклали наріжний камінь під будівництво нового виробничо-складського комплексу.

Ініціатором створення індустріального парку є компанія Спарроу Кепітал, що входить до групи компаній Sparrow, які працюють у девелоперських проєктах.

 

Сьогодні ж компанія Спарроу Кепітал представила свій інвестиційний проєкт з будівництва індустріального парку. Зокрема вона має намір реалізувати інноваційний та сучасний підхід до створення логістичного та виробничого простору в Західній Україні.

 

«Інвестиційна компанія Спарроу Кепітал відкриває індустріальний парк, сьогодні ми закладаємо наріжний камінь у цьому парку. Впевнений, що цей проект, який має на меті здійснити тут 100 тис м кв промислових площ, буде мати гарний ефект і для просто зайнятості в регіоні, і щодо інвестицій та інвесторів, які сюди залучені, що львівська громада у частині місцевих податків також отримає наповнення до бюджету і зможе брати нові горизонти у розвитку. Ми зробимо все, щоб перша черга цього парку була зведена у 2022 році, інвестор також прийде у 2022 році», - запевнив директор Спарроу Кепітал Максим Чухен.

«Коли ми готували концепцію індустріального парку, довелось ознайомитись і взяти до уваги концепцію розвитку промзони «Сигнівка» загалом. Там є повна відповідність тій меті та завданням, які ставимо ми, як ініціатори, і тим завданням та меті, які ставить місто. Насправді, хотілось би побажати синергії у реалізації цього проекту надалі, адже завдання – не просто збудувати квадратні метри, а збудувати якісні логістичні площі з необхідною інфраструктурою. Ми вже бачимо зацікавленість від потенційних клієнтів та замовників. Ми отримали запит від більше, ніж 10 іноземних локальних компаній і ми віримо в успіх цього проекту. Виправданням цим ризикам, які бере на себе ініціатор у будівництві, є той факт, що наш попередній проект, який збудований, є на завершальній стадії поблизу Львова, у м. Городок, є залучений інвестор, підписаний договір. Ми бачимо, що ця історія успіху виправдовує цю мету і ризики. Я би хотів побажати ініціатору, управлінцям, громаді міста, щоб до етапу виведення цього проекту на ринок, залучили якісного орендаря, щоб друга черга не заставила на себе довго чекати», - додав комерційний директор Спарроу Індастріз Тарас Ястремський.

Загальна площа території комплексу становитиме 18,8242 га. Проєктом будівництва планується збудувати індустріальний парк у кілька черг.

В короткостроковій перспективі (включно ІІ-ий квартал 2022 року) планується:

  • після включення індустріального парку в реєстр - укладення договору про створення та функціонування індустріального парку з обраною керуючою компанією,
  • завершення проеєктування та будівництво першої черги будівництва на території індустріального парку – виробничо-складський комплекс площею 11.740 м2;
  • завершення розробки технічної та робочої документації та будівництво необхідної інженерно-технічної інфраструктури індустріального парку;
  • належне облаштування території індустріального парку для первинних черг будівництва;
  • здійснювати регулярні рекламні заходи на міжнародних інформаційних майданчиках, участь у спеціалізованих виставках та конференціях.

В подальшому планується:

  • в середньостроковій перспективі (2-3 роки) - завершення проєктування та будівництво другої та третьої черги будівництва на території індустріального парку – виробничо-складські комплекси площею 37.680 м2;
  • в довгостроковій перспективі (5-8 років) – повний розвиток індустріального парку – виробничо-складські комплекси площею 63.580 м2 та інженерно-технічної інфраструктури;
  • на постійній основі - надання сервісів керуючою компанією учасникам парку.

Індустріальний парк «Спарроу Парк Львів» буде групою промислових підприємств різних галузевих напрямків, для яких здійснюється інженерна підготовка території, проектування та будівництво інженерної інфраструктури та інших об'єктів обслуговування, управління та фінансування будівництва.

Так профіль учасників, яким буде надаватися перевага під час реалізації процесу залучення в індустріальний парк, є таким:

  • машинобудування та металообробка;
  • логістика (urban logistics),
  • легка та харчова промисловість;
  • переробна галузь;
  • деревообробна, поліграфічна галузь;
  • інші галузі, сумісні із цими.

З огляду на світовий досвід та тенденцій із розміщення в Україні працемістких виробництв автомобільної галузі, легкої промисловості та металообробки, індустріальний парк «Спарроу Парк Львів» здатен залучити у вигляді інвестицій до 4 млн дол. США та створити до 60 робочих місць на 1 га території. Так очікувана загальна сума інвестицій у повний розвиток та функціонування індустріального парку становитиме близько 1.898 млн грн, загальна кількість створених робочих місць – 1000.

 

Натомість місто сприяє забезпеченню району відповідними інженерними мережами та інфраструктурою, необхідними для належного функціонування індустріального парку «Спарроу Парк Львів».

Нагадаємо, ділянка, на якій розпочалося будівництво, була придбана на аукціоні за 106,9 млн грн у жовтні торік. У квітні виконавчий комітет Львівської міської ради видав  ТзОВ «Спарроу індастріз» містобудівні умови та обмеження на забудову ділянки.

Володимир ГАЛЕЧИК

Фото автора

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: