У Львові посилюють карантин: деталі

карантин78
Ілюстративне фото

Міська комісія з ТЕБ і НС вирішила посилити у Львові карантинні заходи.

Про це під час брифінгу 13 жовтня розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Ми спостерігаємо дуже високу динаміку поширення коронавірусу. У медзакладах Львова перебуває 704 хворих, 50 осіб знаходяться у реанімаційних відділеннях, 20 – на апаратах ШВЛ. Ми фіксуємо високу динаміку захворювання і серед дітей. Ми прийняли низку важких рішень мета яких – обірвати ланцюг поширення захворювання. Сьогодні ми внесли низку до рішень, які були прийняті раніше, які планувалося запровадити  з 18 жовтня. Перед прийняттям цих рішень ми мали зустрічі з представниками тих сфер, яких це буде стосуватися  - ринків, торгових центрів, закладів громадського харчування, культури, освіти», - пояснив Андрій Москаленко.

Серед змін – оголошення канікул уже з наступного понеділка для усіх учнів шкіл.

«На сьогодні 189 дітей мають позитивні ПЛР-тести. Менше захворювань є навіть серед вчителів – 130. На самоізоляції переребуває вже 90 класів. Тому було вирішеног з 18 жовтня оголосити для всіх учнів з 1 по 11 класи канікули  до 31 жовтня. Це стосується позашкілля та дозвілля. Ці заклади переходять на дистанційний режим. Дитячі садочки продовжать працювати але там буде обмежений доступ батьків у приміщення, посилений контроль за дотриманням маскового режиму», - додав Андрій Москаленко.

  • Культура

Заборонено проводити масові заходи окрім тих, де організатори та учасники мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 год до заходу. Театри, кінотеатри, музеї та галереї, філармонія, органний зал працюють лише для відвідувачів, які мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест. Кількість відвідувачів – не більше 50% від загальної кількості місць.

Музичні школи на двотижневих канікулах.

Народні доми, гуртки та секції – не працюють.

Бібліотеки працюють лише на видачу книг.

  • Торгівля

Промислові, продовольчі ринки і магазини, торгові центри, перукарні та салони краси: можуть працювати лише вакциновані працівники або з негативним ПЛР-тестом, а також із дотриманням маскового режиму та не більше 50% заповнення торгових площ.

  • Заклади громадського харчування

Режим роботи – до 23:00.

Працюють лише за умови 100% вакцинації або ПЛР-тестів у працівників при заповненні не більше 50%, до 4 людей за столиком.

Якщо за 2 тижні ситуація із захворюванням не стабілізується, то з 1 листопада заклади зможуть відвідувати лише вакциновані або з наявним ПЛР-тестом.

  • Спортзали

Можуть відвідувати лише вакциновані або з негативним ПЛР-тестом. Усі працівники повинні бути вакциновані. Заповненість – не більше 50%.

  • Готелі та хостели

Працюють лише за умови наявності у всіх працівників сертифікату про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту.

За словами Андрія Москаленко,буде посилений контроль за дотриманням маскового режиму у транспорті.

«Буде нести відповідальність та компанія, де буде зафіксовано порушення маскового режиму, незалежно від форми власності», - пояснив Андрій Москаленко.

Він додав, що дотримання карантинних заходів будуть перевіряти.

«З понеділка розпочнуться перевірки закладів. Якщо йдеться про громадське харчування, то це буде держпродспоживслужба, поліція. Це будуть моніторингові групи, які перевірятимуть наявність сертифікатів про вакцинація та негативних ПЛР-тестів», - пояснив Андрій Москаленко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: