В Україні будуть розвивати зелені види транспорту

depositphotos_75313535-stock-photo-green-eco-car

Україна протягом останніх років активно працювала у напрямку прийняття оновлених кліматичних цілей до Паризької угоди (НВВ2).

Про це розповіла заступниця міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції Ірина Ставчук, пише Finance.ua

«30 липня 2021 року Уряд затвердив оновлений Національно визначений внесок, який ставить за мету скоротити викиди парникових газів до рівня 35% порівняно з 1990 роком. Цей документ також передбачає низку трансформацій і у секторі транспорту, який є одним із забруднювачів, адже через нього в атмосферу потрапляють забруднюючі речовини і викиди парникових газів», – повідомила Ірина Ставчук.

Оновлені цілі НВВ у секторі «Транспорт» передбачають:

  • збільшення кількості приватного та громадського електротранспорту;
    розвиток залізничного і водного транспорту. Адже такі види транспорту мають значно менший вплив на довкілля;
  • перехід автомобілів з викопного палива на електроенергію;
  • розвиток мікромобільності та відповідної інфраструктури.

Це ті завдання, над якими наразі працюють український Уряд та міжнародні експерти у контексті регуляторних та економічних інструментів та практичної реалізації на рівні міст, громад і підприємств.

«У 2021 році на засіданнях Наглядового комітету між Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України та Міністерством екологічних перетворень і демографічних викликів Іспанії погоджені 4 проекти цільових екологічних (зелених) інвестицій. Це заміна 45 старих автобусів на сучасні електробуси у Києві, Запоріжжі, Вінниці та Ужгороді. Вартість проекту становить майже 890 млн гривень, – зазначила Ірина Ставчук та підсумувала, – Кіотський протокол завершив свою дію та з 2020 року набула чинності Паризька угода. Сподіваємося, що у її рамках з’являться нові можливості для реалізації таких проектів».

Проєкти з оновлення рухомого складу забезпечать:

  • зменшення викидів СО2 у атмосферу. У прогнозах скорочення викидів парникових газів на понад 1300 тонн CO2 – екв. на рік;
  • покращення екологічної ситуації у містах;
  • підвищення якості і комфорту перевезень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: