Ідеї для осінньої відпустки: 5 місць в Україні, де буде затишно у жовтні

ukr-travel-october
Фото: Всвіті

Жовтень — то не вирок усім подорожам та приємному відпочинку. Якщо через карантин не дуже зручно летіти за кордон на море, щоб подовжити літо, просто помилуйтеся різними місцинами в своїй області.

Збирайтеся в похід осінніми Карпатами, коли ліси на горизонті починають жовтіти, або ж проведіть кілька днів в гарячих чанах, джерелах чи у готелях з гарними краєвидами. Такі місця можна знайти по всій Україні.

Ліниво чи активно відпочивати — обирайте з п’яти ідей на жовтень:

1. Іршава, Закарпатська область

Карпатський курорт для розміреного та спокійного відпочинку. Саме в цьому містечку є безліч готелів та санаторіїв. Можна зібратися сім’єю та відпочити від гамору, оздоровитися.

Чим зайнятися:

  • Гуляти містом, обов’язково зайти на міст-арку в центрі;
  • Відвідати природний парк “Зачарована долина” з пікніком;
  • Поїхати до сусіднього містечка Лисичів у музей-кузню Гамора та дізнатися, як підкорити залізо. Це єдина в Україні водяна кузня, яка досі працює.
  • Відвідати старовинний Довжанський палац в с.Довге, який звели ще в XVIII столітті.

2. Тростянець, Сумська область

Старовинне українське містечко однозначно заслуговує на увагу. Тут можна не тільки познайомитися з історією, а й  погуляти красивими парками. З дітьми, коханою людиною чи й наодинці — тут можна знайти різні заняття:

  • Зробити фотосесію серед жовтого листя Тростянецького парку. Ця пам’ятка природи розташована в урочищі Нескучне.
  • В тому ж урочищі оглянути руїни Гроту Німф. Можна відчути себе героєм фільму на розвалинах замку. Вважають, що камінні споруди були входом до підземної мережі доріг.
  • Сходити до “Круглого двору”. Цікава споруда XVIII століття, що нагадує фортецю. У той час нагадувала колізей, де проводили виступи циркові артисти.
  • Прогулятися між 400-літніх дубів на вулиці Миру або алеєю лип.
  • Відвідати Бакирівський гідрологічний заказник у заплаві Ворскли.

3. Хмільник, Вінницька область

Курортне містечко з дуже зручним залізничним сполученням. Зараз тут бальнеологічний курорт, тобто, можна лікуватися мінеральними водами. Хмільницькі води є радоновими, з високим вмістом марганцю, більше в Україні ніде немає такого складу води. Тож багато людей приїздять прийняти гарячі родонові ванни. Крім цього, в містечку можна:

  • Подивитися на вежу, що бачила Національно-визвольну війну 1648—1657 рр. Колись замок звів польський король для захисту від набігів турків і татар, а зараз від замку лишилися тільки оглядова вежа, де зараз діє історичний музей.
  • Оглянути палац графа Ксідо та арковий венеціанський міст. Прекрасні споруди в стилі Відродження.

4. Гейзер Гарячий ключ, Херсонська область

Для тих, хто не встиг погрітися в морі влітку, є можливості і восени скупатися в природному “джакузі”. Просто вирушайте в Залізний порт та відпочивайте на гарячому гейзері. Вода виходить з глибини 1,5 км та має склад майже як в Мертвому морі. Весь рік температура цього природного гейзера складає 60-65 °C. Цілюща вода чи ні, щороку сюди приїздить багато людей. Найкраще і справді їхати в холодну погоду та відчувати контраст між плаванням в теплі та прохолодним повітрям.

5. Будиночок рибалки, Житомирська область

Можливо, ви вже бачили фото будиночку на воді в інтернеті. Насправді дістатися до нього досить просто. Острів серед озера знаходиться в селі Старий Солотвин поблизу Житомира. Восени це місце особливо красиве, щоб зробити незвичайну фотосесію. Також можна подивитися на дерев’яну старовинну церкву. Продовжити поїздку можна і в Житомирі, адже селище всього в 35 км від міста.

В жовтні теплі сонячні дні починаємо цінувати більше, ніж влітку. Будь-яка можливість поїхати в міні мандрівку чи дослідити нове допоможе бути щасливим довгий час. Щоправда, задоволення теж у всіх різні. Спокійний відпочинок чи екстремальне скелелазіння, поїздка на власному авто чи потягом — обирайте подорож, виходячи зі своїх вподобань та можливостей. Восени запасіться чаєм, щоб не мерзнути, і не забудьте фотоапарат, бо просто неможливо не зафіксувати красу довкола!

Джерело: Всвіті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: