У Львові організували концерт для незрячих та людей з вадами зору

11111
Фото: ЛОДА

Щороку, 15 жовтня, у всьому світі відзначають Міжнародний день білої тростини, який затвердили у 1970 році з ініціативи Міжнародної федерації сліпих.

Цей день покликаний привернути увагу оточуючих  до проблем людей з вадами зору, дозволивши їм відчути себе повноцінними, а іншим перейнятися долею людини з фізичною вадою, повідомили у ЛОДА.

Головні гасла Міжнародного дня білої тростини - толерантність, рівноправність та інтеграція.

Відзначення відбулося напередодні, 12 жовтня, у Кінопалаці ім. Довженка Традиційно захід організувала ГО «Львівська обласна організація Всеукраїнської організації інвалідів «Українське товариство сліпих» (ГО ЛОО УТОС). Серед запрошених - люди із вадами зору, представники міської та обласної влади.

Для відвідувачів заходу виступали колективи художньої самодіяльності, а також представили показ творчих робіт осіб з вадами зору.

Окрім того, членів ГО ЛОО УТОС Оксану Винницьку та Оксану Вавілову нагородили грамотами Львівської обласної державної адміністрації - за активну громадську діяльність, вагомий внесок у захист інтересів незрячих, інтеграцію їх у суспільство та з нагоди відзначення Міжнародного дня білої тростини. Грамоти вручила начальниця управління соціального обслуговування  департаменту соціального захисту населення ЛОДА Тетяна Медвідь.

Довідково:

На виконання заходів обласної Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2021-2025 роки у 2021 році закупили 110 тонометрів та 25 глюкометрів з мовним виводом для осіб з інвалідністю І та IІ груп по зору. Також заходами даної Програми передбачено, що  особи, яким за медичними показами призначено очне протезування, отримують компенсацію за виготовлення та встановлення очних протезів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: