У Pfizer запросили дозвіл ЄС на вакцинацію дітей від п'яти років

5ec9759-gettyimages-1327780393-594x594

В Європі можуть вперше дозволити COVID-вакцинацію дітей у віці 5 - 12 років. Розробники вакцини запевнили, що препарат безпечний.

Компанії Pfizer і BioNTech запросили ліцензію на COVID-вакцинацію дітей у віці від 5 до 11 років. Про це повідомляє прес-служба компанії BioNTech у п'ятницю, 15 жовтня.

Виробники звернулися в Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) з відповідним запитом. Таким чином в Європі можуть вперше дозволити вакцинацію проти коронавірусу дітей такого віку.

COMIRNATY, заснований на фірмовій технології мРНК BioNTech, був розроблений як BioNTech, так і Pfizer. BioNTech є власником дозволу на маркетинг у США, Європейському Союзі, Великій Британії, Канаді та власником дозволів на екстрене використання або їх еквівалентів у США (спільно з Pfizer) та інших країнах. Тривають подання на отримання дозволів регуляторів у тих країнах, де спочатку були видані дозволи на екстрене використання або еквівалент.

У компаніях запевнили, що надали EMA необхідні дані. У тому числі - результати пізніших стадій дослідження.

Pfizer і BioNTech протестувала вакцину більш ніж на 2200 дітей у віці від шести місяців до 11 років. Для дітей використовували рівень дози 10 мкг (для дорослих доза становить 30 мкг) у режимі двох доз, що вводився з інтервалом 21 день. Результати досліджень продемонстрували сильну імунну відповідь у цій групі дітей через місяць після другої дози.

Як повідомляють у компанії, Комітет Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) з лікарських засобів для людей (CHMP) завершив ретельну оцінку COMIRNATY®, прийшовши до консенсусу, що зараз є достатньо достовірні дані про якість, безпеку та ефективність вакцини.

Як повідомляє Кореспондент, влада США вже готова почати вакцинацію від коронавірусу дітей віком від п'яти до 11 років. Про це заявив американський лідер Джо Байден під час виступу в Білому домі у четвер, 14 жовтня.

За словами президента, у країні вистачить вакцин, щоб щепити усіх дітей зазначеної категорії.
Він уточнив, що зараз влада очікує остаточного схвалення такого рішення від Управління з питань якості продовольства і медикаментів при Міністерстві охорони здоров'я і соціальних служб США, а також експертів Центрів з контролю та профілактики захворювань.
"Протягом наступних кількох тижнів вони повинні винести ухвалу", - сказав Байден і пообіцяв, що в разі схвалення вакцинація дітей буде організована зручним для батьків чином.
Нагадаємо, наприкінці вересня у компанії Pfizer заявили, що, згідно з результатами дослідження, їхня COVID-вакцина безпечна для дітей від п'яти років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: