У Кремлі пояснили, чому Путіну складно спілкуватися із Зеленським

image
Фото: 24 канал

Прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив про "погані перспективи" зустрічі президентів Росії та України через те, що Володимир Зеленський не йде на поступки, повідомляє УП.

Прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив про "погані перспективи" зустрічі президентів Росії та України через те, що Володимир Зеленський не йде на поступки, повідомляє УП.

"Поки особливих перспектив для цієї розмови не проглядається через дії української влади... Дуже складно говорити з паном Зеленським", - заявив Пєсков.

Пєсков поскаржився, що влада України "не виконує мінські домовленості", а саме - проводить законопроєкт перехідний період, який, на думку Кремля, буде означати вихід Києва з мінських домовленостей. "Тому поки перспективи погані", - сказав він.

Також Пєсков назвав малоймовірною зустріч президента Росії Володимира Путіна з президентом України Володимиром Зеленським

Зокрема, спікер Путіна зазначив, що Зеленський вважає і продовжує називати Росію стороною військових дій на сході України, а це абсолютно не влаштовує Росію.

Чи готовий Зеленський?

Як інформує ВВС Україна, Президент Володимир Зеленський раніше запевняв, що готовий до зустрічі з Путіним і вважає, що вона може бути результативною.

На брифінгу 3 жовтня у Трускавці Зеленський підтвердив, що така зустріч - буде правильним кроком.

"Я хотів би зустрітись з президентом Російської Федерації. Мені зрозуміло, що у форматі тет-а-тет зустріч може бути достатньо предметною. Думаю, що оточення президента РФ не хоче, щоб він проводив цю зустріч зі мною саме у форматі тет-а-тет, бо ця зустріч може принести неочікуваний результат", - сказав Зеленський.

Президент переконаний, що будь-яка зустріч на такому рівні допоможе Україні розв'язати "трагедію на Донбасі і питання Криму".

У Москві вже неодноразово запевняли, що Володимир Путін готовий до зустрічі з президентом України, але за певних умов.

Так раніше Пєсков заявляв, що каменем спотикання начебто є "небажання України виконувати Мінськ-2".

Також Росія озвучувала неготовність обговорювати питання Криму під час особистої зустрічі президентів України та Росії. Пєсков наголосив, що для Кремля такого питання не існує.

Зустріч Зеленського і Путіна: чому про це говорять

  • Тему зустрічі двох лідерів вкотре порушили після заяви Зеленського у Трускавці.
  • 3 жовтня президент України сказав, що готовий провести зустріч із Путіним, бо переговори можуть бути результативними.
  • Коли Росія накопичувала свої війська біля кордону з Україною навесні 2021 року, Володимир Зеленський запропонував Путіну зустрітися у будь-якій точці Донбасу.
  • На це Путін відповів, що Зеленському варто говорити з керівниками псевдореспублік, якщо йому хочеться перемовин про війну. З Росією ж варто говорити про справи саме Росії.
  • Тоді ж керівник Кремля відповів, що готовий у коли-небудь прийняти українського лідера у Москві.
  • Згодом Володимир Зеленський доручив Андрію Єрмаку зайнятись питанням організації зустрічі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: