У Мінекономіки пропонують підвищити мінімальні ціни на алкоголь

алкоголь7г8

У Мінекономіки планують підвищити мінімальні оптові і роздрібні ціни на алкогольні напої: на роздрібні ціни на горілку і лікеро-горілчані вироби - на 8,3%, на віскі, ром та джин - на 8,4%, на коньяк (бренді) - 4,8-8,3%.

Про це йдеться у проєкті постанови Кабміну, який оприлюднили на сайті Мінекономіки для громадського обговорення у понеділок, повідомляє ЕП.

Змінами у постанову уряду від 30.10.2008 пропонують підвищити розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв залежно від коду виробів з УКТЗЕД.

Зокрема, на роздрібні ціни на горілку та лікеро-горілчані вироби - на 8,3%; віскі, ром та джин - на 8,4%; коньяк (бренді) - на 4,8-8,3%.

На виноробну продукцію (сидр і перрі; вина, вермути та інші зброджені напої (у тому числі суміші із зброджених напоїв та суміші на основі зброджених напоїв), фактична міцність яких вища за 1,2% об’ємних одиниць етилового спирту, але не вища за  22% об’ємних одиниць етилового спирту) - на 8,2-34,2 відсотка.

«Роздрібні ціни на звичайні (неігристі) вина, вина ігристі та газовані винні напої не змінюються», - йдеться у документі.

У проєкті постанови також йдеться, що мінімальна ціна оптової реалізації 1 літра 100%-ного спирту, який використовується при розрахунках розміру податкових зобов'язань при виробництві горілки і ЛГВ, у випадку підвищення цін становитиме 368,84 грн з ПДВ (в 2018 році - 321,34 грн), а його роздрібна ціна - 484,1 грн (у 2018 році - 447,02 грн).

При цьому, у постанові не вказується мінімальна вартість алкоголю в залежності від його виду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: