Через ускладнення коронавірусу трьом пацієнтам львівської лікарні ампутували кінцівки

IMG_6880-696x464
Восьма лікарня. Фото з архіву редакції.

Через тяжкий перебіг коронавірусної хвороби COVID-19 у восьмій лікарні Львова цього тижня хірурги тричі ампутували кінцівки пацієнтів.

Про це повідомили у пресслужбі медзакладу.

«Вірус стає агресивніший. І це не чергова «жахалочка» Тромбози, як ускладнення почастішали, тільки за цей тиждень нашим хірургам довелося тричі ампутовувати кінцівки, аби врятувати життя пацієнтів. Усі вони потрапили у наше COVID-відділення через важкий перебіг хвороби. Згодом додалися симптоми тромбозу», - йдеться в повідомленні.

У медзакладі кажуть, що за весь час пандемії зафіксували лише 15 випадків таких ускладнень.

«У зоні ризику ті, які хворіють на діабет, генералізований атеросклероз, а також пацієнти із надвагою чи ті, які палять», - повідомляють медики.

І додають, що COVID-19 викликає тромбування дрібних і крупніших судин в різних ділянках тіла. Найчастіше потерпають легені, адже вірус викликає агрегацію дрібних клітинок крові, які приводять до мікротромбування. Траплялися такі випадки, коли пацієнти почували себе добре, а клінічна картина на КТ показує масштабне ураження легень, або навіть навпаки, пацієнту важко дихати, а на КТ не видно змін. Після легень найчастіше тромби утворюються у кишківнику та нижніх кінцівках.

«Підступність і в тому, що тромбоз як ускладнення, трапляється не тільки в розпалі хвороби, але після повного одужання. Тому, важливо, після виписки із лікарні, бути на постійному контролі у сімейних терапевтів», - пояснили у лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: