Туреччина змінить візові вимоги для частини туристів

images (1)

Туреччина зацікавлена в розвитку медичного туризму, в зв’язку чим пом’якшить візові вимоги для туристів, які прибувають в країну з метою лікування.

Як пише місцеве видання Türk Time,  упродовж 48 годин країна надаватиме візи для тих, хто має призначення на прийом до лікаря в медичних установах країни.

«Щойно пацієнт з будь-якої точки світу покаже нам своє призначення, він буде мати можливість приїхати в нашу країну разом зі своїм супроводом не пізніше ніж за 48 годин. Ми повинні збільшити частку нашої країни в оздоровчому туризмі», — заявив заступник Міністра закордонних справ Явуз Селім Кіран.

Водночас заступник Міністра торгівлі Мустафа Тузджу зазначив, що подібна тактика сприятиме зростанню валютних надходжень до скарбниці.

«Ми прагнемо збільшити валютні надходження з одного млрд доларів, які маємо зараз, до трьох мільярдів доларів до 2023 року», — зазначив Тузджу.

Нині Туреччина приймає пацієнтів з Європи, Близького Сходу та Африки.

7 жовтня 2021 року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що до кінця нинішнього року Туреччину може відвідати рекордна кількість туристів з України — два мільйони.

На початку жовтня 2021 року стало відомо, що в Туреччині до кінця поточного року продовжили вимоги до туристів, що в’їжджають в країну, — перед вильотом необхідно показати негативний тест на коронавірус COVID-19 або сертифікат про вакцинацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: