Хто будує у Львові: як виглядає ринок будівельних компаній міста

closeupprofessionalconstructionworkerlayingbricksindustrialsitebuilderprotectiveuniformmanbuildingwallwithblocksrenovationconcept1510137480-af66764f6b2aea8d4822940881070592
Фото з відкритих джерел.

У Львові є понад тисячу компаній, основний КВЕД яких – будівництво житлових і нежитлових будівель.

ІА Дивись.info проаналізувала ринок будівництва міста.

Десятка лідерів: хто вони

Згідно із даними YouСontrol, очолює список будівельних компаній Львова ТОВ «Профсистембуд». Виручка фірми становить понад 443 мільйони гривень.

Скрін з YouControl.

ТОВ «Профсистембуд» працює на ринку понад 4 роки. Керівником та бенефіціаром компанії є Михайло Левчик. Статутний капітал – 70 тисяч гривень.

Фірма не бере участі у державних тендерах, а також не виступає генеральним підрядником у великих компаній-забудовників Львова. У компанії задовільний рівень фінансової стійкості.

Водночас ТОВ «Профсистембуд» фігурує у кримінальному провадженні щодо злочинів у сфері господарської діяльності, а також злочинів проти власності. Йдеться про діяльність конвертаційного центру. За даними слідства, фірми-прокладки переводили безготівкові кошти в готівку за рахунок  формування податкового кредиту. Справу розглядає Печерський районний суд Києва.

ТОВ «Вельт Капітал» було зареєстроване у лютому 2016 року. Виручка становить – понад 293 мільйони гривень. Керівником та бенефіціаром компаніє є Тетяна Павленко. Статутний капітал – мільйон гривень.

Компанія не виступає генпідрядником у львівських компаній-забудовників, але активно бере участь у державних тендерах. 2021 року ТОВ «Вельт Капітал» уклала угод на майже 108 мільйонів гривень, 2020 року – на майже 739 мільйонів гривень.

Компанія демонструє достатній рівень фінансової стійкості.

ПАТ «Холдингова компанія «Еко-дім» працює з лютого 1997 року. Виручка становить – майже 231 мільйон гривень. У фірмі працює 392 співробітники. Головою правління є Ігор Артемович. Бенефіціарами – Ігор Артемович та Володимир Артемович. За 24 роки 13 разів змінювався керівник. Статутний капітал – 400 тисяч гривень.

ПАТ «Холдингова компанія «Еко-дім» не є активним учасником державних тендерів. Нинішнього року компанія уклала угод на понад 16 мільйонів гривень. Найбільш вдалим для фірми був 2013 рік – тоді вона отримала тендерів на понад 85 мільйонів гривень.

У компанії висока ймовірність несприятливих фінансових наслідків і незадовільний рівень фінансової стійкості. За даними ЛУН, з 2010 року «Еко-дім» здав в експлуатацію 24 будинки, ще 12 – зводяться.

ТОВ «М7 Девелопмент Констракшн Груп». Працює на ринку з лютого 2017 року. Виручка – майже 190 мільйонів гривень. Керівником компанії є Дмитро Козлов, бенефіціарами – Андрій Пономаренко та Борис Арсіян. Статутний капітал – 5 мільйонів гривень. Компанія не бере участь у державних тендерах.

У ТОВ «М7 Девелопмент Констракшн Груп» високий рівень фінансової стійкості і низька ймовірність несприятливих фінансових наслідків. Згідно з даними ЛУН, компанія здала 9 будинків в експлуатацію, будівництво ще 6 триває.

ТОВ «Будівельна компанія «ВІП-Альянс» була зареєстрована наприкінці грудня 2016 року. Виручка становить – понад 172 мільйони гривень. Керівник компанія – Ярослав Конопка. Компанія входить до групи родини Васюників. Бенефіціари – Ігор Васюник і Роман Вавриш. Статутний капітал – мільйон гривень.

ТОВ «БК «ВІП-Альянс» не бере участь у державних тендерах. Компанія має задовільний рівень фінансової стійкості.

ТОВ «Т.В.Д.» було зареєстроване у лютому 1994 року. Виручка компанії – майже 160 мільйонів гривень. Керівник ТОВ – Василь Удут. Компанія входить до групи родини Кіндій. Бенефіціари – Віталій Кіндій та Мирон Кіндій. Статутний капітал – 6 мільйонів 350 тисяч гривень. Компанія має 137 співробітників.

За даними ЛУН, ТОВ «Т.В.Д.» здало в експлуатацію 5 будинків, ще 3 зараз будуються. Компанія не є активним учасників тендерів. ТОВ «Т.В.Д.» має достатній рівень фінансової стійкості.

ТОВ Виробничо-торгове підприємство «Бодекс» вийшло на ринок у січні 1995 року. Виручка компанії – понад 135 мільйонів гривень. Керівником компанії є Олександр Заїкін, бенефіціарами – Володимир Артемович та Маріанна Артемович. За час існування фірми дев’ять разів змінювався керівник. Статутний капітал – мільйон гривень. ТОВ Виробничо-торгове підприємство «Бодекс» не бере участі у тендерах.

ТОВ Виробничо-торгове підприємство «Бодекс» є будівельною компанією ПрАТ Холдингової компанії «Еко-дім».

ТОВ Виробничо-торгове підприємство «Бодекс» має високий рівень фінансової стійкості.

ТОВ «Галицька будівельна гільдія» було зареєстроване у серпні 2011 року. Виручка становить – понад 127 мільйонів гривень. Керівник компанії – Тарас Мужик, бенефіціари – Тарас Мужик, Олександр Криштофор та Назар Буский. Статутний капітал – 6 мільйонів гривень.

За даними ЛУН, забудовник здав в експлуатацію 8 будинків, ще один зводиться. ТОВ «Галицька будівельна гільдія» також виступає на одному з об’єктів генеральним підрядником «Авалону».

2019 року компанія виграла три тендери від Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного на зведення казарм у Старичах на загальну суму понад 48 мільйонів гривень.

У ТОВ «Галицька будівельна гільдія» достатній рівень фінансової стійкості.

ТОВ «Оазіс» працює на будівельному ринку понад 21 рік. Виручка становить – понад 127 мільйонів гривень. Керівник компанії – Ренат Бабіков, бенефіціари – Олександр Шевченко та Олена Шевченко. Статутний капітал – 7400 гривень.

ТОВ «Оазіс» не бере участь у державних тендерах. У компанії достатній рівень фінансової стійкості та помірна ймовірність негативних фінансових наслідків.

ТОВ «Хосаро» було зареєстроване у лютому 1994 року. Виручка компанії становить – майже 113 мільйонів гривень. Керівник ТОВ – Володимир Хома, який також є і бенефіціаром, частка у 10% належить Володимиру Мазурові. Статутний капітал – 1 мільйон 310 тисяч гривень.

ТОВ «Хосаро» є активним учасником державних тендерів. За час свого існування компанія підписала угод на майже 706 мільйонів гривень. Утім, нинішнього року загальна сума тендерів становила лише трохи більше трьох мільйонів гривень, тоді як 2019-го – понад 222 мільйони гривень.  АМКУ 2019 року вніс ТОВ «Хосаро» у так званий «чорний список», заборонивши брати участь у торгах на найближчі три роки через антиконкурентні дії на торгах.

Щодо рівня фінансової стійкості, то він достатньо високий.

Оксана ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: