Львівська митниця вилучила комп'ютерної контрабанди на понад пів мільйона гривень

246790321_625214958843565_1649771229374742479_n

Від початку тижня львівські митники зафіксували три випадки незаконного переміщення через митний кордон України високовартісних комп’ютерних пристроїв, в загальній кількості – 15 одиниць.

Про це повідомляє Львівська митниця.

Сьогодні, 20 жовтня, 41-річний громадянин України, який постійно проживає у США, прибув у львівський аеропорт рейсом зі Стамбулу.

Чоловік обрав смугу спрощеного митного контролю, однак під час сканування його багажу співробітники митного посту «Львів-аеропорт» виявили підозрілі речі. Ними виявились дві відеокарти, вартістю майже 135 тис. гривень, про які фігурант не вказав у декларації. Таким чином пасажир порушив порядок проходження митного контролю смугою «зелений коридор».

Окрім того, 18 жовтня, в пункт пропуску «Шегині-Медика» із Польщі прибув мікроавтобус Volkswagen. Його водій - 21-річний мешканець Тернопільщини, обрав смугу «червоний коридор», призначений для переміщення товарів, що підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню та митному оформленню. В декларації чоловік вказав лише про наявність особистих речей, вагою 50 кг.

Однак під час огляду авто митники, спільно з прикордонниками, виявили в багажному відділенні 4 нових відеокарти, орієнтовною вартістю 100 тис. гривень. Такі дії мають ознаки порушення митних правил згідно ст. 472 (Недекларування товарів) Митного кодексу України.

Також 17 жовтня, в пункті пропуску «Краківець-Корчова», під час огляду автомобіля Volkswagen, митники, разом з прикордонниками, виявили серед речей водія - 50-річного громадянина України 9 відеокарт.

Житель Тернопільської області зізнався, що товар належить йому та надав документи, які підтверджують їх вартість – 59 772 польських злотих. Згідно з курсом НБУ вона становить понад 400 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: