Не плануємо вводити повний локдаун, - Шмигаль

локдаун
Фото з відкритих джерел.

Влада не планує вводити повний локдаун в Україні, але наголошує на необхідності масової вакцинації.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 20 жовтня, пише УП.

«Навіть у червоній зоні бізнес і громадські заклади можуть працювати, якщо всі відвідувачі та працівники повністю вакциновані. Ми не плануємо вводити повний локдаун по всій країні та зупиняти економіку. Але як сказав цього тижня президент: єдиною альтернативою локдауну є саме масова вакцинація», – сказав Шмигаль.

Прем'єр-міністр наголосив, що нині Україна зіштовхнулася з найбільшими викликами за весь чай пандемії. Є надвисока кількість важких випадків і госпіталізацій. П’ять областей перейшли в «червону» зону епідемічної небезпеки. Ще декілька регіонів можуть потрапити в цю зону найближчими днями.

Постійно підключаються нові лікарні та збільшується кількість лікарів, які протидіють коронавірусу, але зупинити пандемію неможливо, якщо українці не будуть вакцинуватися, наголосив прем'єр.

Для регіонів поставлено завдання забезпечити спроможність інфраструктури для вакцинації, щоб вийти на показник в 1,5 млн щеплень за тиждень. Шмигаль закликав людей не чекати «червоних» зон у своїх регіонах, а піти й зробити щеплення зараз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: