Рада схвалила закон, що врегульовує статус НАБУ

1019534657
Фото: прес-служба НАБУ

НАБУ стане центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, а це унеможливить втручання КМУ в його діяльність.

Учора, 19 жовтня, 304 нардепи підтримали Закон України стосовно приведення статусу Національного антикорупційного бюро України у відповідність до вимог Конституції України (№ 5459−1).

Також документ визначає особливості застосування законодавства про держслужбу для незалежності НАБУ. Врегульовується конкурсний відбір директора: КМУ призначатиме (а також у визначених законом випадках звільнятиме) директора НАБУ за результатами конкурсу, який проводитиме спеціальна комісія (шість осіб, із яких три особи визначаються Кабінетом Міністрів та три особи — визначаються Кабміном на підставі пропозицій партнерів з розвитку, які надавали Україні міжнародну технічну допомогу у запобіганні та протидії корупції).

Закон також визначає, що зовнішню оцінку ефективності діяльності Національного бюро проводить комісія у складі трьох осіб, визначених Кабінетом Міністрів України на підставі пропозицій партнерів з розвитку, які надавали Україні міжнародну технічну допомогу у запобіганні та протидії корупції.

З метою усунення правової невизначеності щодо правового статусу особи, яка займає посаду директора НАБУ, яка виникла у зв’язку з Рішенням Конституційного суду України 9-р/2020, визначається, що особа, призначена на посаду директора Національного бюро, продовжує здійснювати всі повноваження директора бюро до моменту призначення очільника відомства за результатами відкритого конкурсного відбору на зайняття цієї посади у порядку, встановленому статтею 7 Закону «Про Національне антикорупційне бюро України».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: