Останки похованого в Україні російського агента відвезуть на батьківщину

суд
фото з відкритих джерел

Миколу Кузнєцова перепоховали на Пагорбі Слави у Львові 60 років тому.

Касаційний адміністративний суд Верховного суду України зобов’язав виконком Львівської міськради дозволити перепоховання останків агента НКВС Миколи Кузнєцова у російському Єкатеринбурзі.

Раніше львівська мерія неодноразово відмовлялася провести ексгумацію. Родичі Кузнєцова кілька разів просили дозволити перепоховати його у Єкатеринбурзі, оскільки вони не можуть доглядати за могилою на відстані, а у Львові її систематично пошкоджують вандали. Однак міський голова заявляв, що ексгумувати останки російського агента неможливо, в той час, коли в полоні в РФ перебувають українські громадяни.

Племінниця Кузнєцова Маргарита Брюханова звернулася до Верховного суду з проханням зобов’язати ЛМР дозволити перепоховання її дядька.

Суд підтвердив, що Брюханова зібрала всі необхідні документи. Тож 15 вересня було прийнято рішення дозволити перепоховання останків Миколи Кузнєцова з Пагорбу Слави у Львові на військово-меморіальному комплексі у Єкатеринбурзі. 22 жовтня виконком Львівської міськради на вимогу суду вкотре розглядатиме дану постанову.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: