У «червоній» зоні опинилась ще одна область

IMG_5628-696x464
ілюстративне фото, з архіву редакції.

У Сумській області з суботи, 23 жовтня, встановлюють «червоний» рівень епідемічної небезпеки щодо темпів поширення коронавірусу.

Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов за підсумками засідання Держкомісії з ТЕБ і НС у середу, 20 жовтня.

Відтак, з 23 жовтня у «червоній» зоні буде вже 6 областей.

«За результатами Державна комісія вирішила встановити: з 00 години 00 хвилин 23 жовтня 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Сумської області, та застосувати на території Сумської області обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «червоного» рівня епідемічної небезпеки», — написав Немчінов.

Нагадаємо, карантин в Україні впровадили з 12 березня 2020 року, влітку його перевели у форму адаптивного, у межах якого регіони індентифікують за кольорами  — зеленим, жовтим, помаранчевим або червоним рівнем небезпеки поширення COVID-19, залежно від епідемічної ситуації. Зважаючи на «колір» регіону різняться й обмежувальні заходи.

Так, зелений рівень передбачає мінімальні обмеження. Жовтий рівень — за замовчуванням діяв на території всієї країни з моменту введення адаптивного карантину. Помаранчевий рівень — встановлюється після жовтого і свідчить про ускладнення епідемічної ситуації. Червоний рівень — передбачає більш жорсткі обмеження, як це було під час січневого «локдауну».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: